Драма прати Борусия на полуфинал в ШЛ


Дата: 17/04, 00:31

кадър: Макс спорт

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред. Марсел Забитцер беше големият герой за германския тим с двете си асистенции и решаващия четвърти гол. В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който елиминира Барселона, предава Спортал. 

Домакините направиха много силно първо полувреме и взеха аванс с попадения на Юлиан Брант (34') и Ян Маатсен (39'). Атлетико отвърна в началото на втората част и изравни след автогол на Матс Хумелс (49') и попадение на Анхел Корея (64'). Последната дума обаче имаха футболистите на Един Терзич. В 71-ата минута Никлас Фюлкруг се разписа за 3:2, а в 74-ата Забитцер довърши мадридчани.

Атлетико беше в серия от три поредни победи във всички състезания. Последната от тях беше постигната срещу Жирона и с нея "дюшекчиите" се утвърдиха на четвъртата позиция в Ла Лига. Испанският гранд имаше амбицията да намери място в голямата четворка на Шампионската лига за първи път от 2017 година.

Джейдън Санчо не игра срещу Борусия (М), но днес се завърна в титулярния състав. Карим Адейеми и Никлас Фюлкруг допълваха офанзивното трио на домакините, а голмайсторът от двубоя в Мадрид Себастиан Алер не успя да се възстанови навреме и изобщо не беше в групата. В средата на терена си партнираха капитанът Емре Джан и Марсел Забитцер, а малко пред тях действаше Юлиан Брант, който бе предпочетен пред Феликс Нмеча. На вратата застана Грегор Кобел, а защитната четворка отново оформиха Юлиан Риерсон, Матс Хумелс, Нико Шлотербек и Ян Маатсен.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЕС ще откаже милионите за "Мини Марица Изток", защото това е в обратната посока на целта, посочи експерт
Дата: 30/04, 10:53

Само на 23 години футболист си отиде на терена
Дата: 30/04, 10:52

Пълен обрат в живота на Сашо Кадиев
Дата: 30/04, 10:48

Тежък удар за Слави Трифонов за много пари от негов човек
Дата: 30/04, 10:42

Хампарцумян: Хората бягат от България, защото не искат да ги управляват някакви алфа глигани
Дата: 30/04, 10:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия