Жозеп Борел: Близкият изток е на ръба на пропастта


Дата: 17/04, 02:00

снимка: Булфото

Дипломат номер едно на Европа Жозеп Борел каза, че Близкият изток е на ръба на пропастта и само крачка го дели от войната. На срещата външните министри отново са повторили призива си за деескалация на напрежението в региона.

"Министрите заеха ясна позиция искайки от враждуващите страни в Близкия изток да се отместят от ръба на пропастта, да не паднат в нея. Дискусиите се водиха в навечерието на Европейския съвет и на срещата на министрите от Г-7.Както се очакваше, всички осъдиха строго иранската атака, тук имахме ясно единство. Външните министри днес потвърдиха ангажимента си към израелската сигурност. Останахме единни в позицията за избягване на по-нататъшна ескалация и призоваваме всички страни да покажат сдържаност", апелира Жозеп Борел - върховен представител по сигурността на ЕС, предава БНТ. 

Борел съобщи, че по искане на някои от държавите членки започва работа по разширяване на европейските санкции срещу Иран. Срещу Техеран има санкции заради доставките на дронове за Русия, които се използват във войната с Украйна. Обмислят се санкции и срещу ракетните програми на страната. Дипломат номер едно съобщи, че отново ще бъдат търсени и доказателства за терористична дейност на Иранската революционна гвардия, за да може тя да бъде включена в списъка на ЕС с терористични организации.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 06:50

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 06:00

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 06:00

Засилено полицейско присъствие в Пернишко заради празниците
Дата: 30/04, 06:00

Блинкън и Мохамед бин Салман обсъдиха ситуацията в Газа
Дата: 30/04, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия