КЗК и полиция нахлуха в офисите на МУЗИКАУТОР


Дата: 30/07, 12:14

Булфото

На 30 юли 2024 г. служители на КЗК и на МВР са започнали проверка в офисите на МУЗИКАУТОР, след получено съдебно разрешение от Административен съд София-област, съобщи blagoevgrad24. Проверката на място е във връзка с образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение по чл. 15 от ЗЗК и/или чл. 101 от ДФЕС и чл. 21 от ЗЗК и/или чл. 102 от ДФЕС от страна на Музикаутор, съобщиха от КЗК.

Комисията ще проучи дали Музикаутор прилага нелоялни практики при определянето и изплащането на възнагражденията на правоносителите, като същевременно си осигурява извличане на ползи под формата на приходи. Такова поведение би могло да лиши правоносителите от полагаемите им се приходи, което би довело до намаляване на стимулите за създаване на нови произведения и следователно би повлияло на конкурентния процес между правоносителите от различните категории. Това от своя страна би лишило и потребителите от ползите от творческите постижения на авторите на музикални произведения, автори на текстове към музикално произведение, на аранжименти и др.

При извършване на внезапни проверки на място служителите на Комисията разполагат с правомощия да получават достъп, преглеждат и изземват всякакви документи и записи, свързани с дейността на проверяваното дружество, независимо от носителя, на който се съхраняват, както и да изземват средства за предаване на информация и веществени доказателства.

След приключването на процесуалните действия по преписката, КЗК ще се произнесе в рамките на законоустановената си компетентност.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненка: Практика е да палят казаните около Ботевата градинка
Дата: 08/09, 21:22

Борел започва обиколка за мир в Близкия изток: Не е планирана спирка в Израел
Дата: 08/09, 21:13

28 мисии за спасяване на хора извърши българската въздушна линейка
Дата: 08/09, 21:08

Българи, Юнаци! България би Северна Ирландия в "Колежа" и оглави групата
Дата: 08/09, 20:591 Коментар

Ограбиха журналиста Георги Милков в Испания, а паспортът му "кацна на едно дърво"
Дата: 08/09, 20:541 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия