Близнашки: Без силно правителство, Борисов ще загуби катастрофално


Дата: 15/06, 21:11

Кадър Нова нюз

"Петел" следи какво се случва с родната ни политика, където има драматични събития след изборите. 

Бившият служебен министър-председател на България проф. Георги Близнашки коментира политическата ситуация след изборите.

“Създават се предпоставки за ново начало, за обрат, но заедно с това, като наблюдавам поведението на основните политически фактори, не изключвам да се случи и това, с което вече свикнахме - агонията да продължи. Имаме победители, но самите победители не се чувства така, не са готови да поемат отговорността за управлението. Същевременно имаме една опозиция, която е разбита, размазана, тепърва ще трябва да реорганизира. Ситуацията в момента е като след избори - създават се определени очаквания, но, за съжаление, няма особен ентусиазъм, защото проблемите, пред които сме изправени, са твърде много”, каза Георги Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че възможността за експертен кабинет е общонационално усилие, защото нещата са много тежки, но, според него, нещата отиват в друга посока. Според бившия служебен премиер изказването на Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е заявка за нова сглобка.

“Оттеглянето на Христо Иванов е по много причини - категоричен провал. Стана ясно, че хората не поддържат тази политика, няма подкрепа от страна на избирателите и политиката, която се налагаше през последните години, не получава подкрепа отново. Очевидно трябва да се търси друго решение, за което, струва ми се, Бойко Борисов не е готов. Ако той не се справи по убедителен начин, ако не бъде излъчено силно правителство, което да започне да решава проблемите, пред които е изправена страната, той ще загуби катастрофално”, гостът засегна темата за подадената оставка на лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Проф. Близнашки заяви, че “Възраждане” и “Величие” със сигурност няма да участват в евентуален кабинет, а евентуална подкрепа могат да получат от “Има такъв народ” и БСП.

“Всички тласкат президента непрекъснато да излезе на политическата сцена. Голямата трагедия е, че около него се групират най-ретроградните сили в българското общество и това ще бъде истинска катастрофа, не се търси сериозната алтернатива. Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност тласкат България към ръба на катастрофата”, коментира Близнашки, пише dunavmost.com.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЕС започва преговори за членство с Украйна и Молдова на 25 юни
Дата: 20/06, 18:15

Симов, БСП: Холивуд загуби много, че Калоян Методиев остана в България
Дата: 20/06, 18:06

Съдът промени мярката за неотклонение на Марин Димитров в "домашен арест"
Дата: 20/06, 18:03

Задържаха за подкуп двама данъчни служители от Кърджали
Дата: 20/06, 17:52

Тошко Йорданов: Или отиваме на избори, или другите ще подкрепят нашия кабинет
Дата: 20/06, 17:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия