Наградиха пожарникарите, участвали в потушаването на огъня в болницата в Благоевград


Дата: 05/07, 13:15

Снимка Pixabay

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Благоевград комисар Валентин Василев награди пожарникарите, участвали в гасенето на пожара в Многопрофилната болница за активно лечение в областния град. Пожарът избухна около 4:20 часа във вторник, 2 юли, в Отделението по ортопедия и травматология. Евакуирани бяха девет пациенти. 

Служителите извършиха това, което е най-важно при възникване на такъв пожар в болнично заведение, а именно евакуацията. Извършиха я перфектно, повечето в това отделение бяха лежащо болни и се наложиха спешни действия, каза за БТА комисар Василев. Той подчерта, че едновременно с гасенето на пожара, не са допуснати жертви. Евакуацията и спасяването на тези хора протече оперативно и експедитивно, и благодарение на тях нямаме жертви, каза още комисар Валентин Василев. 

Това е един от най-сложните пожари в моята 13-14-годишна кариера, разказа пред БТА младши експерт Ангел Мичев, който е командир на екип в Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Ситуацията беше критична като цяло, защото хората в отделението са обездвижени, те не могат да си помогнат сами, единственото им спасение бяхме ние, посочи той. „Това, което се наложи да направим, е съвкупност от физическа и психическа стабилност, чисто човешкият живот беше в основата на цялата ситуация“, допълни командирът на екип и допълни, че не помни колко време е отнело ликвидирането на произшествието и евакуацията на хората. „Когато адреналинът ти е покачен, времето минава много бързо, но мисля, че максимално бързо се справихме, защото всеки пое своите ангажименти, работихме като екип и времето, което ни отне, беше много малко“, посочи той.

На днешния Професионален празник на МВР, директорът н РДПБЗН отличи за висок професионализъм, бързи и своевременни действия и за навременно евакуиране на хората в отделението 13 служители с „Писмена похвала“. Това са инспектор Кирил Бойчев, младши експертите Ивайло Стоянов, Росен Стоянов, Милен Стоев, Ангел Мичев, Владимир Юручки, младши инспекторите Георги Славков, Димитър Кехайов, Александър Александров, Кирил Борисов, Драгомир Шопов, Иван Аркадиев и Петър Мудев. 

За образцово изпълнение на служебните задължения с грамота от административния секретар на МВР бе отличен и старши експертът към РДПБЗН – Благоевград Атанас Атанасов. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Запълват аварийно пропадането в Морската градина
Дата: 08/07, 12:17

Симеон Матев: Бия камбаните, не са само кърлежите, има други опасни животинки
Дата: 08/07, 12:14

Моторист загина в Ришкия проход
Дата: 08/07, 12:05

Водещата Лора Инджова се погнуси: Моля ви, колеги, махнете тези снимки, че направо...
Дата: 08/07, 11:592 Коментара

Момче без книжка е единият от шофьорите при фаталната катастрофа на пътя София-Варна
Дата: 08/07, 11:591 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия