Василковски: Кестените цъфнаха и някои вещаят люта зима


Дата: 02/09, 07:51

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Синоптик обяви, че през септември ще има доста дъждове, които обаче няма да са съществени, а като цяло ще има  доста смущения във времето, поне през първата половина на този месец.

Температурите като цяло стават над обичайните за сезона, като през цялата тази седмица ще са от 27, 32 и 33 градуса.

Ще има едно по-съществено захлаждане, което, ако се реализира по прогноза, ще е около 10-13 септември, когато всъщност другата голяма условност е дали ще премине средиземноморски циклон.

При положение че това се случи в този период 10-15 септември, преди началото на първия учебен ден ще има малко по-мрачно време, ракиено време и да си правим чушки за зимнина, каза за Нова Тв Ники Василковски.

По морето всичко преминава доста по-бързо и доста по-динамично, и покрай един студен атмосферен фронт на 8 и 9 септември се очертават някакви локални валежи с гръмотевици.

Съответно и температурите тогава ще си понижат и ще достигнат стойности 24-25 максималната за деня. Но пък там, ако се случи този сравнително морски циклон между 9-и и 15-и, най-вероятно прогнозата е за много приятно и слънчево време.

Като цяло обаче ще е по-топло от обичайното, поне през първата половина на месеца, а температурата на морската вода в момента е 26, 27 градуса.

Василковки показа също снимка от Разград на Данче Бозаджиева, от която става ясно, че кестените са цъфнали, което е нещо необичайно за този период от годината, тъй като става винаги напролет.

Някои така вещаят многа люта зима, когато се случи това нещо такова, но това са народни вярвания и след като няма пряка зависимост, не можем да кажем със сигурност дали ще е така, заяви още Василковски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хиляди наводнени къщи в Румъния
Дата: 15/09, 07:49

Провеждат шествие срещу убийствата на пътя
Дата: 15/09, 07:34

Облаци в цялата страна в неделя
Дата: 15/09, 07:21

На днешната дата в историята
Дата: 15/09, 07:10

Хороскоп за неделя
Дата: 15/09, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия