Драгомир Стойнев отсече: Политиците са създадени, за да решат проблемите на хората, а не да ги създават


Дата: 10/07, 17:45

Редактор: Юлия Георгиева, кадър бТВ

Изход от кризата има, защото политиката и политиците са създадени, за да решат проблемите на хората и да предотвратяват кризи. В момента самите политици са източник на тези кризи и става наистина доста притеснително, защото тези кризи вече започнаха да унищожават тези политици и трябва да се намери спешно решение, вслушвайки се в българските граждани, които не искат поредни избори. Следователно трябва да има надпартийно правителство от експерти, зад което да застанат всички партии. 

Това коментира пред бТВ Драгомир Стойнев, БСП. 

Ние ще направим всичко по силите си, независимо на кого ще бъде връчен третия мандат, да се създаде такова правителство. Не приемаме първия и втория мандат. Ние уважаваме избирателите на ГЕРБ и ДПС, но имаме нужда от надпартийно правителство, коментира той.

Нужно ни е пробългарско правителство, което на първо място се занимава с българските проблеми. Войната в Украйна трябва да се спре незабавно, но с методите на европейската дипломация. Защото ако в Европа имаше лидери като Маргарет Тачер, никога нямаше да допуснат в Европа да има война, коментира той.

Трябва да търсим темите, които ни обединяват, а не тези, които ни разделят, въпреки че е по-лесно, посочи той.

Корнелия Нинова даде много. Тя изнесе на гърба си много битки. Но считам, че всеки политик е с времето си. Считам, че сега е време за нов лидер и този процес в момента е необратим за БСП. Сега е време да позготвим почвата за нов лидер с нов екип. Лявото се завръща, започва отново да е модерно и ние не можем да го пропуснем. Сега всеки трябва да преглътне егото си и да разберем, че в момента има промяна и трябва да се вслушваме в хората, за да сме водерни леви, коментира той.

Проблемът е, че целия свят се променя, а ние не можем да го догоним. Една Румъния само за три години с едно стабилно правителство колко много постигна, коментира Стойнев. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Откриха преобразеното с подкрепата на А1 педиатрично отделение в МБАЛ Карнобат по проект „Светулка“
Дата: 28/07, 03:00

Иван Такев има рожден ден на 28 юли
Дата: 28/07, 03:00

Надал постави под въпрос участието си тази неделя на сингъл в олимпийския турнир
Дата: 28/07, 02:17

„Хизбула“ очаква "сурова" израелска атака
Дата: 28/07, 02:00

Тръмп призова САЩ да станат „крипто столица на планетата“
Дата: 28/07, 01:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия