От Пътна полиция обявиха мерките за трафика по празниците


Дата: 30/04, 12:48

Снимка: Петел, архив

Засилен трафик се очаква днес и утре в цялата страна заради предстоящите почивни дни. Близо 1 милион българи се очаква да тръгнат на път за празниците. Въпреки че 2 май е работен ден много хора са слели почивните дни около 1 май. От Пътна полиция дадоха брифинг, на който обясниха какви мерки ще се вземат по празниците за нормалното движение, пише БТА.

Граничният контрол ще бъде направен за бързо преминаване, говорено е с контролните органи на съседните държави. Ще се осигурят допълнително служители. На границите с Гърция и Румъния са обещали да няма неработещи гишета, за да се преминава бързо.

Проверките по храмовете в държавата са приключили. От отдел "Охранителна полиция" също организират допълнителни полицейски сили около храмовете, ЖП гари и т.н.

"Във връзка предстоящите празници през последния месец на територията на цялата страна от ограничете за „Пожарна безопасност и защита на населението” и нашите структури бяха организирани проверки на православните храмове, които с празника ще се струпват много хора и местата за настаняване, хотели, хижи ресторанти. Данните са - 1870 проверки за нормите за пожарна безопасност, от които 1473 на храмове и 398 на хотели. Целта е да се избегнат рискове ситуации за инциденти. На всички служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за пожари", каза Комисар Георги Толин, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

"Съветваме гражданите да са много внимателни когато посещават храмове, магазини и струпване на хора. имуществото по тях - да отделят нужното внимание за да не бъде отнето. По отношение на жилищната сигурност на дома не е въпрос на Великден или Коледа почивка - важно е е жилищата да са добре обезопасени, говорим за вх. врата, механизми, дограма да се окае е проблем", обясни инспектор Росен Белишки, "Криминална полиция" в ГДНП.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стефка Костадинова: Надявам се да изпратим 42-ма спортисти на олимпийските игри
Дата: 17/05, 16:27

Шашма с пенсиите видя Юлияна Дончева
Дата: 17/05, 16:25

Голяма промяна във вибрацията на Андроид
Дата: 17/05, 16:23

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 16:20

Ще искат "задържане под стража" за наркодилър от Варна
Дата: 17/05, 16:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия