След смяна на ръководството сменят и името: ФКЦ става НДК Варна


Дата: 17/05, 18:40

Снимка ФКЦ 

Виктория Митева е новият оперативен мениджър на Фестивалния и конгресен център. Това съобщи на пресконференция във Варна изпълнителният директор на НДК в София Андрияна Татарова. От години варненският Фестивален комплекс е под шапката на Националния дворец на културата. Предстои пребрандиране и налагане на новото название „НДК Варна“, предаде БНР.

Амбицията на ръководството е преобразяване на ФКЦ и превръщането му в истински културен център. Предстои синхронзиране на работните програми между София и Варна, каза Андрияна Татарова. 

"Тази задача за мен е кауза! Осъзнавам колко трудно ще ми бъде", подчерта в интервю за Радио Варна Виктория Митева. Тя допълни, че една от целите й като мениджър на ФКЦ е привличането на младата публика, която "да не идва тук само за кино, а да го чувства като свой културен дом". 

По думите на Митева градът има нужда от млада културна общност. 

Предстои дигитализиране на афишите и обновление на зала 1, допълни директорът на ФКЦ-Варна. "В зала 1 на има нужда от цялостно обновление - на техническото и физическото оборудване - седалки и цялостната организация на залата по съвременните стандарти", допълни Виктория Митева. 

Рекламите по фасадата на НДК-Варна ще бъдат премахнати, категорична е Митева. "Това е първото нещо, с което се заемаме. Ще следваме политиката на НДК-София това нещо да се изчисти от имиджа, който загрозява културната насока на този център", посочи тя. 

Подновяване на конгресната дейност е една от първите новости, които предстоят пред НДК-Варна. "За да се случва конгресна дейност от стария тип обаче, трябва да има обновление", каза още Митева, и допълни: "Най-голямата ми амбиция е да успея да видя обновен НДК-Варна в сграден фонд, но и в дигитално и софтуерно отношение, за да съм горда, че съм допринесла нещо за този град". 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Южна Германия е под вода след порои
Дата: 01/06, 15:451 Коментар

Трима пострадали полицаи и трима задържани след боя на мача в София
Дата: 01/06, 15:30

Нетаняху: Планът за прекратяване на войната още включва унищожаване на „Хамас”
Дата: 01/06, 15:091 Коментар

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 01/06, 15:00

Спасител даде ценен съвет на всички, които влизат да се къпят в морето
Дата: 01/06, 14:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия