Навсякъде има нещо, което събира данни за нас и бързо ги монетизира


Дата: 30/09, 23:10

Кадър България он ер

Изкуственият интелект успява да повлияе на работните процеси. 

"Вече всичко е в онлайн среда, живеем предимно в дигитален свят. Тенденциите, които се наблюдават, са стимулирани от геополитическата обстановка, но изкуственият интелект или така нареченото машинно обучение вече присъства навсякъде, дори в технологиите, които децата ни използват. Навсякъде има нещо, което събира данни за нас и те биват обработвани много по-бързо, отколкото си мислим", заяви изпълнителният директор на компания за информационна сигурност Вихрен Славчев по време на "Бъдещето: Работодатели и кариера" - мултиплатформен проект на телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му компромисът между достъпност и защита се наблюдава навсякъде в живота ни.

"За да станем по-добри в това, което правим, имаме нужда от повече информация. Тя се набавя, когато ние осигуряваме свързаността между устройствата. За съжаление оставихме защитата на заден план. Изкуственият интелект и машинното обучение присъстват не само в защитата на тези данни, а и в опитите за достъп до тях. Придобиването на данните, ако преди беше самоцел, в момента тази информация много по-бързо се монетизира. Колкото повече информация имаме, толкова повече можем да продаваме", коментира Славчев.

Влиянието на пандемията върху технологиите

Според него пандемията е дала един много голям тласък на хората, които са имали технологиите, но не са ги използвали, да ги изведат на преден план.

"Пандемичната обстановка имаше два много силно изразени ефекта. Първият е безспорно това, че хората не бяха готови, технологиите не бяха готови и в стремежа си да продължим да съществуваме и да работим, допуснахме много грешки. Колкото и пари да инвестираме, най-слабата брънка в една защита си остава човешкият фактор и когато не е научен да се защитава, губим всички пари, които сме използвали за защитни средства. У нас сме на много добро ниво", посочи директорът на компания за информационна сигурност.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ахмед Ахмедов: Тази победа е за феновете
Дата: 01/10, 01:24

Лъв уби гледач в нигерийски зоопарк
Дата: 01/10, 01:11

Измамна еуфория: Райският газ създава опасна илюзия за бягство от проблемите
Дата: 01/10, 00:59

13-метрова гола статуя на Доналд Тръмп виси край Лас Вегас
Дата: 01/10, 00:44

Психолог: Учениците успяват да си набавят забранени вещества дори през телефона
Дата: 01/10, 00:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия