Тази страна връща "Корекомите" като в НРБ


Дата: 21/05, 11:15

Кадър Socbg.com

В двата най-големи града на Русия - столицата Москва и Санкт Петербург, ще бъдат открити специални безмитни магазини за служители на дипломатически мисии, съобщи агенция "РИА Новости", позовавайки се на съобщение на информационния отдел на Главното управление за обслужване на дипломатическия корпус към руското МВнР, цитира Днес.бг и БТА.

"В момента се работи по документалното оформление на дейността на тези магазини", допълват от пресслужбата, като уточняват, че се подготвя пакетът документи, свързани с фирмата, която ще организира безмитната търговия. От магазините ще пазаруват не само служители на дипломатически мисии, а и такива от консулски учреждения и други международни организации.

Магазините ще работят на принципа на прочутите по времето на бившия СССР "Берьозка". Техен аналог в България преди 10 ноември 1989 г. бяха магазините от веригата "Кореком", където се пазаруваха западни стоки с валута, като правото за това имаха само чужденци (дипломати, търговски представители и т.н.), както и българи, работили зад граница, т.е. имащи право по тогавашните разпоредби да притежават валута.

Цените във възраждащите се корекоми в Русия ще бъдат в рубли, долари и евро. В тях ще може да влизат и да пазаруват само лица, получили акредитация от руското външно министерство. След купуването на каквото и да е от тези магазини, ще се издава касов бон с надпис Duty Free, в който който може да има и лични данни на клиента.

Въпреки удивителната прилика със социалистическите "Берьозка" от пресслужбата на МВнР, твърдят: "Грешка е магазините за бъдат смятани за възродени "Берьозки" от съветско време, в които, освен чужденци, можеше да пазаруват и наши граждани при наличие на чекове от Внешпосилторг".

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За една седмица на морето: Между 2000 и 7000 лв. за тричленно семейство
Дата: 03/06, 14:27

Трима пострадаха при катастрофи в Пиринско
Дата: 03/06, 14:15

"Стария" Криско се възмущава от първите си текстове и чете по две книги на месец
Дата: 03/06, 14:051 Коментар

Откраднаха около 500 лв. и 800 евро от болнична стая в МБАЛ- Благоевград
Дата: 03/06, 14:00

Инфлацията в Турция достигна 18-месечен връх от 75,45%
Дата: 03/06, 13:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия