Първи български завод пусна серийно производство на катамарани


Дата: 21/05, 15:21

Пиксабей

Български производител на плавателни съдове стартира серийно производство на катамарани в Силистра. 

Компанията обособява отделна сграда, част от производствената си база, в която ще се строят бъдещите катамарани, предаде economic.bg.

Базата, в която ще се сглобяват плавателните съдове, е с площ 2043 квадратни метра. В нея ще се извършват всички процеси по производство на частите, необходими за катамараните, както и самото сглобяване на лодките. В работното помещение ще има три обособени зони.

На годишна база се очаква да бъдат произвеждани до 5 плавателни съда, в зависимост от конструктивните изисквания към тях, се казва в инвестиционното предложение на компанията. Предвижда се обектът да работи в едносменен режим, в петдневна работна седмица.

Ще наемем и нови работници, но поетапно. В момента мога да кажа, че ще наемаме от трима до петима работници на месец“, каза за Economic.bg управителят на компанията, Калоян Радулов

Той не спомена конкретния размер на инвестицията, която е направена в производствената база, но уточни, че са извършени десетки частични ремонти, за да се пригоди за такъв вид производство.

Реално в момента пускаме първия прототип, който вече е продаден на клиент. Очакваме септември да е на вода. Средно около година време отнема една лодка да бъде произведена и сглобена. Ние можем да работим по няколко лодки в един и същи момент, но сега е само една“, казва Радулов.  

Интересно е, че групата от години произвежда машини и оборудване за обработка на зърно, семена и храни.

Идеята за производство на катамарани се ражда преди повече от 5 години, като „тогава започнахме с разходки по изложения, за да се запознаем с архитекти и дизайнери, с които да започнем да работим по първия дизайн. В същото време започнахме да търсим и производствени помещения“, разказа Радулов пред Economic.bg при първоначалното обявяване на идеята за производство на катамарани в Силистра, преди няколко години.

След хиляди изпътувани километри, часове дискусии и планиране започва своето пътуване в бурното море на един специфичен бранш, който не е развиван в България до този момент.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сателитен модел показа зловеща Суперклетка над България: Удря с ледени орехи
Дата: 03/06, 16:19

Мъж преби жестоко майка си в апартамент в София, искаше да я коли с нож
Дата: 03/06, 16:151 Коментар

Мария от „Ергенът”: Майка ми ще ме гръмне, ако научи това
Дата: 03/06, 16:13

НАТО инвестира 380 милиарда долара тази година за отбрана на Европа
Дата: 03/06, 16:101 Коментар

Съдът във Варна остави крадец в ареста
Дата: 03/06, 16:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия