Питат варненци кога да бъде празникът на града


Дата: 30/08, 06:00

Снимка Община Варна

Да се направи допитване до варненци кога да бъде празникът на града. Жителите на Варна да дадат мнение дали да остане сегашната дата 15 август или да бъде избрана друга. Това предлагат общинските съветници от групата „Експертен център“ в местния парламент. Искането представи Христо Атанасов в началото на днешното заседание на Общински съвет, предаде репортер на Moreto.net.

Той мотивира предложението си с това, че 15 август е избран като дата през 90 – те години на миналия век от Общински съвет без да има посочени никакви мотиви и становище. Преди това празникът е отбелязван на 27 юли по повод освобождението на града от турско робство.

В началото на заседанието на местния парламент декларации представиха и други две политически групи. „Възраждане“ се фокусираха върху "десет гафа" в управлението на кмета Благомир Коцев, сред които сметопочистването, бездомните кучета, сечта на дървета и други.

От „Продължаваме промяната“ пък излязоха с декларация против насаждането на омраза към част от учителското съсловие в града по повод изразеното мнение към промените в Закона за училищно и предучилищно образование и забраната за ЛГБТ пропаганда. Съветниците осъдиха опита за намеса в училищната и учителската среда от страна на "Възраждане" чрез публикуването на списъци с имената на учителите, изразили мнение против промените в закона.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масови съкращения в два града в България: Затваря Японския завод
Дата: 14/09, 13:53

Учени от БАН посочиха спасението на България от безводието
Дата: 14/09, 13:53

Падна още едно дърво във Варна до детска площадка
Дата: 14/09, 13:47

Обърнаха 4-те стола към Елица преди "Гласът на България"
Дата: 14/09, 13:44

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 13:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия