Днес ще е облачно, но спокойно


Дата: 01/05, 07:25

схема НИМХ

Днес времето ще е облачно с умерен вятър от изток-североизток. Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са между 8° и 13°. В София минималната температура ще е около 9°. Максималните ще са между 16° и 21°, по-високи – в крайните югозападни райони. В София максималната температура ще е около 18°.

Няма обявени предупредителни кодове за опасни явления. Картата на НИМХ е оцветена в зелено.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.  

Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд ще е почти без валежи, а след пладне на много места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони на Югозападна България и ще прегърми. Ще духа до умерен, източен вятър, в Рила и Пирин ще се ориентира от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

В четвъртък вятърът ще отслабне. Над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, ще има главно в североизточните райони и в югозападната част от страната. 

В петък от запад на изток на много места ще превали и прегърми, има повишена вероятност на места явленията да са интензивни. С обръщане на вятъра от северозапад дневните температури ще се понижат, предаде вести.бг. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 22/05, 00:50

Фон дер Лайен склони за промяна в субсидиите
Дата: 22/05, 00:46

Националната библиотека се нуждае от втора сграда
Дата: 22/05, 00:28

22 май 1813 г. - Роден е Рихард Вагнер
Дата: 22/05, 00:06

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 21/05, 23:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия