Аталанта отстрани Ливърпул на четвъртфиналите в Лига Европа


Дата: 18/04, 23:57

кадър: Бтв екшън 

Аталанта си довърши работата и отстрани Ливърпул на четвъртфиналите в Лига Европа.

Реваншът в Бергамо завърши с успех за мърсисайдци с 1:0, но загубата с 0:3 в първия мач бе направила задачата на тима на Юрген Клоп много трудна. Единственото попадение в мача реализира Мохамед Салах от дузпа още в седмата минута.

Двубоят започна отлично за Ливърпул, които много рано стигнаха до гол. Салах върна надеждите на гостите за обрат с попадение от дузпа в седмата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Руджери. Това попадение притесни тима на Гасперини и "червените" бързо стигнаха до нова възможност. Диас бе изведен от Гакпо, но намеса на вратаря Мусо предотврати гола, предава Спортал. 

Алисон също трябваше да се намесва след едно центриране, което бе опасно отклонено от Ван Дайк към вратата му. В ситуацията обаче бе отсъдена и засада. Мърсисайдци обаче определено бяха по-активният тим и доминираха. Защитата на домакините успя да се справи успешно в някалко случая, а Мусо също се намеси решително неведнъж.

Малко преди почивката Салах пропусна невероятна възможност да удвои аванса на Ливърпул. Той бе изведен великолепно от Гакпо и излезе сам срещу вратаря. Египтянинът опита да прехвърли Мусо, но не уцели вратата и пропиля отличен шанс. Аталанта отговори попадение на Коопмайнерс, което не бе зачетено поради засада.

В началото на втората част бергамаските стигнаха до опасна ситуация пред Алисон след пореден пробив на Дзапакоста, който създаваше много проблеми на защитата на гостите. Ударът на Едерсон обаче не затрудни особено вратаря на мърсисайдци. "Червените" пропуснаха нова възможност в 55-ата минута. Тогава Гакпо бе изведен зад защитата. Нидерландецът бе в трудна позиция и не успя да стреля, последва комбинация и нейния край удар на Салах, но той бе в засада.

След час игра Ливърпул сякаш спря да вярва, че обратът е възможен и домакините доста по-успешно се противопоставяха на всякакви опити на съперника за атака. В същото време тимът на Гасперини организира на няколко пъти добри атаки. Те обаче завършваха с грешка при последното подаване или със слаб удар. Коопмайнерс стреля при една от тях, а в друг случай Скамака завърши нападението с неточен изстрел.

Клоп опита да промени нещо със смени, но и това не даде резултат. В последната част на двубоя темпото постепенно спадаше, Аталанта спокойно запазваше преднината си в общия резултат, а гостите не успяваха да измислят нищо, с което да ги затруднят. Италианците се справяха отлично, а мърсисайдци сякаш нямаха и сили да притиснат съперника в края.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия