Богомил Николов: Тестовете за алкохол на депутатите трябва да се правят на случаен принцип или всеки ден


Дата: 27/06, 17:55

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Богомил Николов коментира идеята за взимане на тестове за алкохол и наркотици на депутатите в Народното събрание.

"Медиите казват, че предложенията са това да става два пъти в годината или в началото на всяка сесия. Това няма никакъв смисъл, защото ако знаеш, че ако на 1 юни ще бъдеш тестван за алкохол, няма да се напиеш. Затова наблягам на детайлите - така предложено има за цел да отвори дебат, че ако някой каже, че е против, защото е безсмислено, ти да му отговориш - значи ти си наркоман", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Това нещо би има смисъл единствено, ако ще се прави или на случаен принцип или да е всеки ден. Както се прави с един пилот. Той като отиде на работа, минава първо през тест, иначе няма да се качи на самолета. Така както са го предложили в момента имам чувството, че просто цели малко шоу за гражданите и до там. Това не звучи сериозно. Конституцията гарантира свободния мандат на народния представител. Той е не обвързан с политическа група, не е задължен да стои. В крайна сметка демокрацията и партийните структури не са войскови съединения, те са живи организми, в които това е смисъла на демокрацията - да има вътре динамика. Хора, които напускат, несъгласни са, отиват и формират нови политически формирования. Въпросът е правилникът доколко може да стига в тази конфигурация. Една от идеите като контрамярка е мажоритарният елемент в изборите. Още когато се правят листите, да не се правят от партийните ръководства, а да им се налага да търсят силни личности, които да могат да довеждат избиратели, така че според мен някъде там е разговорът по-съществения", каза още Николов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Интензивен трафик към Гърция и Румъния
Дата: 30/06, 07:34

Високи температури в неделя
Дата: 30/06, 07:24

На днешната дата в историята
Дата: 30/06, 07:12

Хороскоп за неделя
Дата: 30/06, 07:00

Здравословно хранене
Дата: 30/06, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия