Шефът на турския парламент се стяга за посещение в Русия


Дата: 23/09, 15:20

снимка Мехметорун, Уикипедия

Председателят на парламента на Турция Нуман Куртулмуш подготвя четиридневно официално посещение в Русия. То е по покана от ръководителя на горната законодателна камара на Москва, Съвета на федерацията, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Куртулмуш ще започне посещението си в Москва. Там ще разгледа Института Юнус Емре - център, посветен на популяризирането на турската култура и език по света, и ще разговаря със студенти. Предвижда се също така да се срещне с членове на Руско-турската бизнес асоциация в посолството на Турция, като фокусът на дискусиите ще бъде върху укрепването на търговското сътрудничество и укрепването на икономическите и социалните връзки между двете нации.

Във вторник Куртулмуш планира да проведе разговори между двете делегации с Валентина Матвиенко, председател на Съвета на федерацията. Освен това той ще посети Дипломатическата академия на Русия, за да се обърне към регионални експерти, преподаватели, млади дипломати и студенти като част от годишната среща на академията с високопоставени чуждестранни служители.

В сряда Куртулмуш ще говори пред Съвета на федерацията и след това ще се срещне с Вячеслав Володин, председател на Държавната дума - долната камара на руския парламент, за допълнителни дискусии. В програмата му е включена и среща с руския президент Владимир Путин в Москва.

Куртулмуш ще продължи посещението си в Санкт Петербург, където е предвидена среща с Александър Белски, председател на законодателното събрание на Санкт Петербург. По време на посещението си се очаква да обсъди регионални и глобални въпроси, със специален акцент върху засилването на сътрудничеството между Турция и Русия в съответствие с целите на външната политика на Турция.

Той също така ще подчертае значението на разработването на съвместна перспектива за справяне с глобалните и регионалните предизвикателства, по-специално по отношение на действията на Израел в окупираните палестински територии, с акцент върху ивицата Газа, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



13-годишно момче нападна с чук свои съученици в Сибир
Дата: 23/09, 17:17

Пеевски: Късно е за извинения! Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата
Дата: 23/09, 16:592 Коментара

Политолог: Ситуацията в ГЕРБ е тревожна
Дата: 23/09, 16:581 Коментар

Доц. Статулов във Варна: На българското кино му липсва комедията
Дата: 23/09, 16:56

Васил Бинев изуми всички с прогноза за края на войната в Украйна
Дата: 23/09, 16:341 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия