Британски съд: Пътниците имат право на обезщетение за отменен полет при заболяване на пилота


Дата: 11/07, 07:11

Пиксабей

Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че пътници имат право на обезщетение за отменен полет поради заболяване на персонал на авиокомпания, съобщи БНР.

Върховният съд се произнесе по дело, заведено срещу "Ситифлайър" (BA Cityflyer), филиал на "Бритиш еъруейз" (British Airways). Делото е по жалба на двойка, чийто полет е бил отменен поради заболяване на пилота без да бъде осигурен негов заместник. Съдът постанови, че полетът е отменен заради заболяване на пилот преди работа, което не се счита за "извънредно обстоятелство", което означава, че пътниците имат право на обезщетение. 

Решението означава, че има потенциал за разглеждане на хиляди искове за обезщетения съобразно съществуващите закони. По принцип авиокомпаниите имат добра защита в подобни ситуации, ако могат да докажат, че отмяната е настъпила поради неизбежни извънредни обстоятелства. 

В изявление на двойката, завела делото, след решението на съда, се казва, че това е "победа за хората, които са готови да се борят за възтържествуването на здравия разум и справедливостта срещу корпоративни гиганти, разполагащи с всякакви ресурси".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Осем българи стартират днес на игрите в Париж
Дата: 30/07, 07:11

И днес много абонати от Варна и областта остават без ток
Дата: 30/07, 07:00

Кои ще са най-бързо растящите криптовалути и защо да инвестирате в тях?
Дата: 30/07, 06:10

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо
Дата: 30/07, 06:00

Различният хотел…. вярвате или не – съществува място, на което зеленчуците са домашно произведени, а храната е вкусна и приготвена с любов
Дата: 30/07, 05:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия