Балабанов, ИТН: Шанс за редовен кабинет има, затова ще говорим с всички


Дата: 30/07, 08:30

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Не е ясно дали няма шанс за редовен кабинет. Искахме този мандат, за да видим има ли шанс да се излезе от политическата криза чрез експертен кабинет. Абсурдно е да слушам политическите лидери, че в момента е абсурдно да се направи правителство, но след два месеца ще е друго. Как е възможно да губим още месеци, още пари за избори. Защо да не се разберем сега, а след поредните избори?

Това коментира пред Нова тв Станислав Балабанов, ИТН.

Фалшива опорка е, че ние в момента се опитваме да правим предизборна кампания. Ние искаме да седнем на масата, за да видим има ли пресечни точки по приоритетите пред страната. Не държим на инат на конкретни фигури, не сме си позволили да предлагаме кандидат за премиер. Ако се намери мнозинство по тези приоритети с конкретни срокове, тогава вече ще започне втори кръг разговори, където вече ще се търси експертизата при подходящи кадри, които да застанат зад програмата и задачите и да ги изпълнят, коментира той.

Тези преговори ще се случват пред очите на всички. При първия и втория мандат ние се срещахме с представителите на ГЕРБ и ПП-ДБ. Ако тези срещи бяха се провели пред очите на всички, щяхте да останете приятно изненадани как експертите от групите си комуникират, коментира той.

Различия по антикорупционното законодателство нямаме с ПП-ДБ. За еврото също нямаме големи различия. Ние сме дясна партия и подкрепяме влизането в еврозоната, но когато България е готова за това. Ние подкрепяме и референдумите, посочи той. 

Ние ултиматум няма да поставяме, както направиха другите партии, коментира Балабанов. 

Хората ни изпратиха в парламента, за да работим, а не да си гледаме партийните интереси. Кое е по-важно за България - да се решават проблемите или лидерите да си гледат интересите?, коментира още той.

За експертния кабинет ще се носи политическа отговорност, допълни той.

Ако се намери мнозинство за политиките, колективно ще изберем премиер, който да е обединител, който да създава доверие и спокойствие у хората, посочи той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НИМХ тръби: Бъдете готови за бури и захлаждане
Дата: 08/09, 20:45

Конче вихрогонче! И Варна като Виена...почти
Дата: 08/09, 20:35

Падна мрак на магистрала "Тракия", а едвам пъплят
Дата: 08/09, 20:28

Общинска полиция във Варна не може да глобява тротинеткаджиите без МВР
Дата: 08/09, 20:23

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 20:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия