Дъждовете спират и лятото се връща с 30 градуса от този ден


Дата: 30/09, 09:33

Пиксабей

В източната половина от страната днес все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обед до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в Западна България и Горнотракийската низина, в София 13°-14°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 2000 метра валежите ще са от сняг. По-значителни ще са количествата в района на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15° -17°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността ще намалее до изясняване; вятърът от запад на изток постепенно ще отслабва. Във вторник облачността и над източните райони ще намалее, над западните ще бъде предимно слънчево, но сутринта там ще е доста хладно. Дневните температури ще започнат да се повишават. В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са между 4° и 9°, а в котловините и по високите полета - малко над нулата и там е възможно да има слани. През деня затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. В четвъртък денят също ще започне със слънчево време, но от запад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, по-късно и средна. Към вечерта в крайните северозападни райони е възможно да превали. Вятърът ще е слаб, с южна компонента и максималните температури в югоизточните райони ще достигат 26-27°. В петък и през почивните дни облачността ще е предимно значителна.

Пиксабей

Ще има и краткотрайни валежи от дъжд, в петък - главно в Западна България, в събота и неделя - и в Централна; по-малка остава вероятността за валежи в източните райони.

В северозападната част от страната, със северозападен вятър, дневните температури ще се понижат.

Над източната половина вятърът през първия ден ще е от югозапад и максималните температури ще достигат до 28-30°; през почивните дни ще се обърне от изток-североизток и температурите слабо ще се понижат.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



След раздялата: Жена бе пребита от бившия си в Казанлък
Дата: 30/09, 11:29

Отиде си звезда от "Ченгето от Бевърли хилс"
Дата: 30/09, 11:26

Лавров към Грузия: Русия може да се изтегли от Абхазия и Южна Осетия
Дата: 30/09, 11:22

CINELAND® завръща IMAX изживяването® в „CINELAND GRAND MALL“ - Варна
Дата: 30/09, 11:20

Ученици пребиха мъж с психични проблеми в Монтанско
Дата: 30/09, 11:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия