Посланикът на Куба в България е на посещение в Бургас


Дата: 18/06, 15:00

Снимка Pixabay

Посланикът на Република Куба в България Нейно Превъзходителство Мариета Гарсия Хордан е на двудневно посещение в Бургас. Днес тя се срещна с кмета Димитър Николов в неговия кабинет. Двамата се обединиха около мнението, че има потенциал за развитие на нови връзки и възможности, за търсене на общи интереси в различни сектори, като за основа послужат традиционно добрите, но позанемарени през последните години двустранни отношения, пише burgas24.bg.

Посланик Хордан предложи да започне комуникация с цел побратимяване между Бургас и Сиенфуегос – един от най-красивите градове на Куба, който е също така развит индустриален център. Там има работещ и до днес завод с името "Васил Левски“, построен някога от български работници. В неговия двор се издига скулптура на Апостола. 

Кметът Николов подкрепи инициативата за побратимяване. От своя страна той поиска партньорство в областта на медицината. Куба от десетилетия е известна със своите добре обучени здравни специалисти, които работят в десетки държави по света, включително на европейския континент. Кметът Николов представи стартиралия проект за изграждане на Детска университетска болница в Бургас. Именно за качественото попълване на нейния екип той търси всякакви възможности. В кабинета на кмета бе говорено и за втора опция – студенти по медицина от Куба да карат стаж в Бургас, който си има факултет по медицина, а скоро ще разкрие и такъв по фармация.

Вчера кубинската делегация посети Пристанище Бургас, държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров“ и участва в среща с бургаския бизнес, модерирана от зам.-кмета Станимир Апостолов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Консултациите при президента предизвикаха реакции на партиите в Народното събрание
Дата: 26/06, 21:30

Още медали за Титан на държавното по щанги в Русе
Дата: 26/06, 21:29

Земетресение удари любим на българите гръцки остров
Дата: 26/06, 21:15

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 21:10

Между 100 и 200 лева на хектар по еко схема за намаляване използването на пестициди от Кампания 2023
Дата: 26/06, 21:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия