Тошко Йорданов обясни защо Слави не влиза в парламента


Дата: 29/06, 12:53

Кадър бТВ

Силен човек от "Има такъв народ" привлече вниманието върху себе си с това, което каза.

"Няма верен ход за излизане от кризата, защото средата е шизофренна – хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, но третият мандат може да се разглежда като „преговаряне на неутрален терен".

Това каза в предаването „Тази събота“ Тошко Йорданов, председателят на парламентарната група на ИТН.

„Ако искате можем да си поговорим за това защо навън е топло и има ли вероятност да завали сняг“, така той отговори на въпроса дали е възможно ИТН да подкрепят първия или втория мандат за съставяне на редовно правителство.

Според него това, че някой е отишъл да изслуша виждането на друг за излизането от кризата, не означава, че „те ще работят заедно и то по неговия план“.

„Ако днес говорим с вас, това означала ли, че утре вечер ще отидем да вечеряме заедно“, попита той риторично водещият на „Тази събота“ по бТВ.

Тошко Йорданов обясни, че ИТН не е стандартна партия – постъпват правилно, а не партийно. Според него организацията им е стройна, а решенията в партията се взимат след обсъждания.

„Според нашите представи един политически лидер трябва да има визия за нещата, а това няма как да стане ако е заврян в парламента, където се изпада в някакво дребнотемие“, така той обясни защо Слави Трифонов не влиза в Народното събрание.

Тошко Йорданов сподели също така, че е против преференциите, защото купеният вот се контролира именно чрез тях.

Той припомни, че 126 000 души са гласували за ИТН на последните избори.

„Имаме пресечни точки с всички политически партии по определени неща – ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Само за последната, която влезе, не мога да кажа нищо, защото не зная към какво се стреми“, каза още той.

Тошко Йорданов поясни, че с ГЕРБ и с ПП-ДБ имат пресечна точка по линия на фискалната политика – тя трябва да е по-дисциплинирана, пише novini.bg.

„България трябва да влезе в еврозоната тогава, когато е готова. Не разбирам как някои политици говорят откровени глупости. Асен Василев може да е всякакъв, но не е глупак. Той знае, че ние не отговаряме на изискванията. Знае, че с бюджетната политика, която водеше, всъщност ни отдалечаваше от еврозоната, защото надува инфлацията“, каза още той.

Според него в момента средата е ненормална и няма верни ход за излизане от политическата крика.

„Първият и вторият мандат няма обществена подкрепа. Знаете какво се случи, когато ГЕРБ станаха първи, а ДПС – втори. Започна един вой от голяма част от журналистите, политолозите, социолозите, гинеколози, венеролози и други „-ози“. Тече един изключително шизофреничен процес. От една страна, трябва да има правителство, защото страната е блокирала, а от друга – всеки, който се опита да направи нещо по въпроса, бива обвиняван“, поясни той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Властта във Варна възложи възстановяването на прекъснато улично осветление
Дата: 01/07, 15:59

Магдалена от „Ергенът” се изгуби
Дата: 01/07, 15:541 Коментар

След 2 години каране на "Тесла" за 100 бона Наум Шопов обяви, че я продава
Дата: 01/07, 15:501 Коментар

В тези 6 дена ще е най-страшно в България, обяви професор Рачев
Дата: 01/07, 15:46

Григор смаза сърбин на старта на "Уимбълдън"
Дата: 01/07, 15:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия