Експерт за катастрофата с кола на НСО: АПИ не е осигурила видимост на пътя


Дата: 17/05, 22:52

кадър: Bulgaria ON AIR

Административният съд в София постанови спиране на реорганизацията на движението в центъра на столицата, защото не се основава на никакъв административен акт или закон.
"В европейските столици такива неправилни решения няма. Там хората правят от малкия път голям път. Там хората също правят велоалеи, но не е задължително велоалеята да е на платната за движение", каза председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в предаването "Денят ON AIR".

Според председателя на Съюза на центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов големият тротоар на НДК трябва да се използва, тъй като не е редно да се спира транспортният поток, зареждането на магазини, възможността за преминаване на линейки. По думите му велоалеите нямат означение за посока на движението.

"На "Патриарха" тротоарът е много широк, там може да бъде велоалеята, няма нужна да бъде сваляна на пътното платно. На "Витошка" тротоарът е по-малък, но може да се измести градинката 2 м навътре", каза Радков пред Bulgaria ON AIR.

По повод случая с катастрофата с кола на НСО, в която пътува кандидатът за депутат Кирил Петков, Иванов заяви, че държавата е виновна за "целия апокалипсис по пътищата", тъй като липсва организация на движението.

Според Радков автомобилът на НСО по "груби сметки" е карал със 120-140 км/ч, преди да види, че някой му препречва пътя, не в момента на удара.

"Служителят на НСО би трябвало да опази охраняваното лице и да пази живота на околните. Колите на НСО никой не ги спира, те не се движат по закона за движение по пътищата", заяви Радков и добави, че Агенция "Пътна инфраструктура" не е осигурила видимост между двата пътя - има храсти.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Германия: Трябва да сме готови за отбрана. Русия произвежда само оръжие, Путин подготвя народа за война срещу нас
Дата: 01/06, 19:162 Коментара

Григор излиза на корта в Париж тази вечер
Дата: 01/06, 19:12

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 01/06, 19:10

3 часа закъснява влакът Варна-Добрич, пътниците изнемогват
Дата: 01/06, 19:082 Коментара

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 19:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия