Черно море с равенство в Разград


Дата: 02/09, 00:00

кадър: Диема спорт

Дербито на седмия кръг от efbet Лига между Лудогорец и Черно море завърши без победител. Футболистите на Захари Сираков и тези на Илиан Илиев завършиха при 0:0, като това са първи загубени точки от шампионите в първенството. "Моряците" излязоха втори във временното класиране, на две точки от лидера Левски. Лудогорец пък вече е четвърти - на три точки от "сините" от "Герена" и с два мача по-малко, предава Спортал. 

Срещата започна с лек натиск на домакините, които пробваха с два слаби удара да тестват бдителността на Пламен Илиев под рамката на Черно море. В 15-ата минута Рик Джонатан и Квадво Дуа не съумяха да се разпишат в близост до голлинията на гостите, като силният изстрел на швейцарския национал беше блокиран от Живко Атанасов. След пет минути Педро Нареси се гласеше да завърши с шут добро нападение на "орлите", но Агуибу Камара действа несъобразително, "открадвайки" топката под носа на своя съиграч.

Отговорът на "моряците" на Илиан Илиев не закъсня и в 22-ата минута Васил Панайотов можеше да намери отблизо мрежата зад Серджио Падт. Опитният футболист засече с плонж меко центриране отдясно, но забилата се в земята топка отскочи и прехвърли целта. В 33-ата минута "зелените" сътвориха фрапантен пропуск пред голлинията на Пламен Илиев. Агуибу Камара можеше да завърши заплетена ситуация във вратарското поле на Черно море, но бившият халф на Олимпиакос шутира от почти легнало положение покрай рамката. Десет минути по-късно вратарят на гостите се отличи със спасяване с една ръка, дошло след удар с глава на Квадво Дуа.

Второто полувреме предложи по-слаб футбол спрямо първото. В 67-ата минута Пламен Илиев трябваше да плонжира и да избира силен удар към неговия ляв ъгъл. Малко след това на терена в Разград се появи като резерва Клаудиу Кешерю - румънският ветеран подсили атаката на Морето срещу своя бивш отбор, за който има реализирани над сто гола между 2015 и 2021 г.

В 75-ата минута Лудогорец остана с десет души на игрището, след като дебютиралият като титуляр Агуибу Камара влезе опасно в глезена на Васил Панайотов. Главният съдия Никола Попов прегледа ситуацията с VAR, след което показа директен червен картон на африканеца. В добавеното време Едгар Пашеко можеше да реши дербито - пас на Клаудиу Кешерю намери португалеца отляво, последва диагонален изстрел към далечния ъгъл, но топката излезе в аут.

Лудогорец 0:0 Черно море



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 15/09, 06:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 06:00

В Гърция СИРИЗА регистрира срив
Дата: 15/09, 06:00

Янаки Милев запази шансовете на България за Купа "Дейвис"
Дата: 15/09, 05:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия