До часове съдбата на Динко Вълев се решава


Дата: 20/04, 17:39

Кадър БТВ

Не е ясно какво се случва с Динко Вълев, но при всички положения то не е добро.

По негови думи той е в болница с опасност за живота, но според много сайтове Динко е загазил сериозно със закона.

Динко Вълев до часове ще се сдобие с обвинение за лидер на Организирана престъпна група (ОПГ) за рекет и изнудване, твърди сайтът Safenews.bg, позовавайки се на собствени източници от системата на МВР.

Самият Вълев по-рано тази сутрин обяви пред Флагман.бг, че не се укрива, а е настанен в болница „Сърце и мозък“ с опасност за живота.

Според Safenews.bg обаче срещу Динко постъпили показания от двама ключови свидетели – Стойко Калудов и мъж, известен само с малкото си име – Григор. И двамата са от Ямбол, а първият е сочен за дясна ръка на Вълев. Те са част от 10-те арестувани през последните няколко дни.

Задържани са по разработка за рекет, принуда и грабеж на аварирали и катастрофирали тирове.

Според източници, запознати с разследването, групата била на прицел на полицията от дълго време, като по случая има множество разпитани свидетели, както и част от пострадалите.  Собствениците на тирове изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове

Източник разказа и за схемата по която е действала групата. Според него, при катастрофа на пътя на товарен автомобил, групата се е появявала на местопроишествието за отрицателно време. Те репатрирали тежките превозни средства до базите на Вълев. Когато собственика на камиона отидел да си го прибере сумите, които са поисквани започвали от 5000 евро. Ако пък недай боже шофьорът на тежкотоварния автомобил почине по време на някой инцидент, то се разграбвала стоката от ремаркетата, твърди Safenews.bg. Тогава собствениците изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове.

Динко отрича да е вършил посочените действия. Той развива мащабен бизнес в сферата на пътната помощ и покупко-продажбата на метали, а годишните му обороти стигат до няколко милиони.

Самият Динко преди месеци, когато бе арестуван заради побой на просяк в Несебър, призна че като управител на фирмата си, получавал заплата от 45 хил.лева на месец.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



4 май – 4 май – Световен ден на „Междузвездни войни“
Дата: 04/05, 00:12

Пламен Гетов: Жика, знам, че гледаш Спартак от небето
Дата: 04/05, 00:01

На Велика събота се пекат козунаци и се боядисват яйца
Дата: 04/05, 00:00

Бритни Спиърс официално се разведе
Дата: 03/05, 23:45

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия