Румен Радев от село Болярово: Ситуацията е изключително тежка


Дата: 20/07, 09:59

кадър: Нова тв

В момента е време за действия, има време за анализи и доклади. Оценката я дават хората. Има неща, които трябва да се подобряват. Регионът на Болярово е типичен пример, че когато се мобилизира държавата, могат да се потушат най-силните бедствия, въпросът е времето. Това заяви държавният глава Румен Радев от село Болярово, където той посети пострадалите от огнените стихии. 

"Оттук нататък е изключително важно да се потушат всички огнища и държавата да покаже, че може да бъде координирана, напълно мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората", заяви Радев. 

Държавният глава е обсъдил как и от къде могат да бъдат намерени фургони за настаняването на хората, чиито домове са изгорели в пожарите. Той каза, че хората не трябва да се делят и да се осигурява подслон само за една част от населението. 

"Ситуацията е изключително тежка. Във всички тези дни аз малко говорех или почти не говорех, защото бях на терен и беше необходимо да има повече действия, отколкото да се говори. Важно беше да има добра синхронизация в действията на всички институции - да се знае, че има една институция, която управлява, това са пожарникарите. В интерес на истината не бяха само те. В това направление имаше доста пропуски", заяви кметът на Болярово Христо Христов.

Президентът отказа да коментира политическата ситуация в страната. Той апелира към представителите на изпълнителната власт да създадат правилната организация за координирането на кризата, така че да не настъпва хаос. 

Според Радев в момента страната има остра нужда от подготвени кадри, които да могат да работят в подобни кризисни ситуации. 

"Трябва да има подготвени хора. Един летец за такава техника се създава 5 години във Военновъздушното училище и после 10 години трупане на наряд и опит. Тези екипажи, които летят в момента, са едни от най-опитните", заяви президентът.

Във връзка с искането на част от политическите сили за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност, той каза: "Колко съвета още трябва да направя за българската армия и да се чуят становищата вътре? Винаги съм призовавал да се направи нещо за хората".  

"Аз призовавам за аварийни мерки за привличане на качествени хора в Българската армия, която се обезлюдява със застрашителни темпове", каза още той, предава "Фокус".

По думите му кризата не може да бъде разрешена със закупуването на нова техника или внасянето на екипажи отвън, а с инвестирането в инженерно-технически и летателен състав.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Северна Ирландия оглави група 3 на Лигата на нациите
Дата: 05/09, 23:55

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 05/09, 23:50

България не успя да победи Беларус
Дата: 05/09, 23:45

Йордания и Кувейт не се победиха в световна квалификация
Дата: 05/09, 23:36

Червен картон за Филип Кръстев срещу Беларус
Дата: 05/09, 23:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия