Беларус 0:0 България на полувремето


Дата: 05/09, 22:44

кадър: БНТ

България и Беларус играят при 0:0 в среща от Лига на нациите, която се играе на неутрален терен и пред празни трибуни, в центъра на област Зала в Западна Унгария - Залаегерсег.

Илиан Илиев избра на вратата да започне Димитър Митов, а пред него започнаха дебютантът Фабиан Нюрнбергер, Валентин Антов, Живко Атанасов и Виктор Попов. В халфовата линия стартираха Алекс Петков, Илия Груев и пред тях Филип Кръстев. По фланговете действаха Радослав Кирилов и Кирил Десподов, а на върха на атаката - Александър Колев, предава Спортал. 

Срещата започна с натиск на българския отбор и два бързи пропуска на нашите. В секундите преди първия съдийски сигнал от колоните на "ЗТЕ Арена" в Залаегерсег се разнесе ретро мелодия в изпълнение на популярната по времето на СССР белоруска група "Песняри".В петата минута Кирил Десподов стреля опасно и накара вратаря Фьодор Лапухов да избива топката в корнер. Малко след това подаване отдясно на капитана на "лъвовете" намери Радослав Кирилов при далечната греда, но последвалият удар на крилото беше спрян пред голлинията от Захар Волков.

След десетина минути Кирил Десподов шутира опасно от фаул, но белоруският вратар отново спаси. В 18-ата минута символичните домакини отговориха с опасно влизане в наказателното поле на Евгений Шикавко, но на точното място с точна намеса се прояви дебютантът Фабиан Нюрнбергер. Малко след това Димитър Митов трябва да избива изстрел на Дмитрий Антилевский.

В 31-ата минута вратарят Фьодор Лапухов направи ефектно спасяване и запази нулевото равенство. С гола се размина централният нападател на България Александър Колев, който стреля от 12-13 метра, но стражът на Беларус плонжира и с една ръка изби. След 60 секунди нашите не оползотвориха още две последователни възможности за гол, като отново Лапухов имаше решаващи намеси. В 43-ата минута вратарят на Динамо (Минск) отново спаси мрежата си, този път след силен шут на Филип Кръстев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Източна Германия се готви за наводнения
Дата: 16/09, 06:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 05:50

ПАОК загуби първи точки в Гърция, Десподов отново резерва
Дата: 16/09, 05:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 04:20

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 04:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия