Посланикът на Германия обяви пред бТВ как Европа ще се справи със скока на цените


Дата: 21/04, 17:42

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Посланикът на Германия в България Н.ПР. Ирене Мария Планк – направи прелюбопитен коментар за случващото се между Иран и Израел и скока на цените на Стария континент.

В началото на гостуването й в „120 минути“ тя бе попитан от Светослав Иванов: Ако Иран отговори на Израел миналата неделя, а Израел удари този петък, къде ще приключи цялаата ескалация?

Това е голямото притеснение, ако не разрешим икономическата страна на нещата, пълномащабна война между Израел Иран ще има големи последствия на пазара на енергия и на петрол, и затова светът се опитва да успокои нещата, каза Ирене Мария Планк по бТВ.

Моят министър госпожа Бербог миналата седмица посети региона отново и седем пъти пътува вече от октомври насам. Работим в тясно сътрудничество с нашите европейски партньори, съюзниците от НАТО, да направим някаква рамка да успокоим нещата и да деескалираме напрежението. Надяваме се да можем да задържим този конфликт и да го превърнем към по-конструктивна посока, добави тя.

Последва нов въпрос на Иванов: Има една стара максима, която сигурен съм, сте чували, че ако има нестабилност в Близкия изток, сметката обикновено я плаща Европа. В икономически план да очакваме ли лято с по-скъпи горива?

Всъщност това е много трудно за предсказване, но според мен Европа е в много добра форма да се справи с тези скокове на цените, относителния дял на възобновяемите енергии много се повиш и той участва в потреблението, и това е начина, по който трябва да вървим напред, но също и да държим стабилни цените на потребителски стоки, заяви посланик Планк.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



4 май: Световен ден на „Междузвездни войни“
Дата: 04/05, 00:12

Пламен Гетов: Жика, знам, че гледаш Спартак от небето
Дата: 04/05, 00:01

На Велика събота се пекат козунаци и се боядисват яйца
Дата: 04/05, 00:00

Бритни Спиърс официално се разведе
Дата: 03/05, 23:45

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия