Реал Мадрид триумфира в Ел Класико и подпечата титлата


Дата: 22/04, 03:00

кадър: Макс спорт

Реал Мадрид вече може да се счита за сигурен шампион, след като победи Барселона с 3:2 в зрелищен сблъсък на "Сантиаго Бернабеу" и увеличи аванса си пред каталунците на 11 точки. Джуд Белингам, който вкара и двата гола за успеха с 2:1 над Барса през есента, отново наказа тима на Чави Ернандес. Английският национал отбеляза решаващото попадение в добавеното време след пас на Лукас Васкес, който изравни за 2:2, а преди това спечели дузпата за гола на Винисиус Жуниор, предава Спортал. 

257-ото шампионатно дерби между двата гранда на испанския футбол предложи много емоции. Барселона на два пъти повеждаше чрез Андреас Кристенсен и Фермин Лопес, но Реал отвръщаше на удара, а в края използва свободните пространства в половината на съперника и грабна победата.

И двата тима бяха в отлична форма в шампионата, като записаха по 4 поредни победи преди дуела помежду си на "Сантиаго Бернабеу". Реал може да се похвали с най-резултатното нападение и най-стабилната защита, но Барса също много подобри представянето си в дефанзивен план и не допусна нито едно попадение в предишните си 6 мача.

През седмицата съперниците имаха тежки изпитания на четвъртфиналите в Шампионската лига. Реал удържа масирания натиск на Манчестър Сити в редовното време и продълженията, а след това се наложи при дузпите и елиминира актуалния носител на трофея на Стария континент. Барса пък отпадна след домакинска загуба с 1:4 от Пари Сен Жермен и по този начин не можа да вземе квота за Световното клубно първенство.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



2500 лева достига цената на рокля за абитуриентския бал
Дата: 05/05, 21:47

България празнува Великден
Дата: 05/05, 21:40

Тръмп отправи тежки критики към Байдън
Дата: 05/05, 21:31

Армията ни намалява, търсят се военни
Дата: 05/05, 21:20

Има голям недостиг на акушерки у нас
Дата: 05/05, 20:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия