България се готви за европейското първенство по мини футбол


Дата: 22/04, 02:00

кадър: Нова тв

Националният отбор на България по мини футбол започна подготовка за Европейското първенство в Босна и Херцеговина.

То ще се проведе в Сараево от 1 до 9 юни. България излиза на футболната сцена като актуален бронзов медалист от шампионата в Словакия преди две години. Това е и причината страната ни да замине за Босна и Херцеговина вече с реномето на европейска и дори световна сила, предава Нова тв.

Жребият отреди да попаднем в група Е, където ще премерим сили със Сърбия, Грузия и Португалия. Изненади около националния отбор също не липсват.Той е носил екипите на редица европейски грандове като „Ювентус”, а сега ще е посланик на националния отбор по мини футбол. Това е Валери Божинов. В тима са убедени, че неговия опит може да се окаже безценен.

„Мога да им помогна мотивационно. Да поговоря с тях и колективно, и индивидуално. Но ролята на треньорите е много важна“, казва Божинов.Тактиката ще определя треньорът Николай Михов. „Ако не мечтаем, тогава за какво отиваме, трябва да защитаваме това, което сме постигнали“, каза Михайлов.

А България постигна много. И на европейското в Кошице, когато стигна до бронза и на световното, когато се нареди сред най-силните 8 на планетата.

„Има една много хубава черта, която нашите треньори търсят в момчетата – чисто човешките качества, тъй като, знаете, ние сме аматьори, не сме професионалисти“ , сподели административнит директор на националния отбор по мини футбол Светлозар Табаков.

Те са хора с различни професии. Но когато България ги призове, защитават цветовете на трикольора. „Всеки един от нас си пуска отпуск. На много от нас ни се налага да пускаме неплатен“, споделя още Табаков.

Не за да преследват медали и слава, а за да накарат повече млади българи да открият любовта си към спорта. „Трбява да накараме децата да практикуват мини футбол” , каза Божинов и допълни, че този спорт дава на футболистите ориентация и умението да взимат по-правилни решения.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Владимир Путин встъпва в петия си президентски мандат
Дата: 07/05, 07:37

Нидерландия предава F-16 на Украйна през есента
Дата: 07/05, 07:16

Черно море започна подготовка за мача с Левски
Дата: 07/05, 07:05

Изтича крайния срок за регистрация на кандидатски листи за изборите
Дата: 07/05, 07:02

Разработиха нов вид витамини
Дата: 07/05, 06:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия