Слънце на Цветница, дъжд и гръмотевици на Великден


Дата: 22/04, 07:56

Редактор: Александър Дечев

Кадри: "Нова телевизия"

Синоптикът на "Нова телевизия" Николай Василковски даде своята двуседмична прогноза за времето. 

"До Великден ни очаква свежо пролетно време с температури по-ниски от тези, на които станахме свидетели. Няма да има 30 градуса. Все така температурите до Великден ще се колебаят в такива стойности, които са някакси по-близки до тези, с които сме свикнали в тази част на годината.

Времето ще е динамично. Днес ще е слънчев ден, но следобед ще се появи рехава висока облачност. Валежи не се очакват. Температурите ще са от 15 до 20 градуса.

Утре обаче идва нов средиземноморски циклон, който ще премине над цялата страна с доста значителни валежи в Западна България, в Централна България. В някои райони тези валежи ще достигнат до 30-40 литра на квадратен метър. Това също е нормално за тази част на годината, тъй като земята има нужда от тази влага.

Утре конкретно не се очакват гръмотевични процеси. Такива обаче ще има в сряда и в четвъртък заради преминаването на студен фронт. Очакват се и градушки и силни пориви на вятъра.

Около Цветница температурите ще се стабилизират към 20-25 градуса, но отново ще има условия за формирането на гръмотевична облачност, дори на малко места в страната - локални валежи.

Следващият понеделник и вторник времето ще е с предпоставки за валежи. Страстната седмица ще остане с температури близки до пролетните нива.

На самия Великден най-вероятно ще превали в някои части в страната. Далеч е за да направим абсолютно точна прогноза. В дните преди Великден ще има доста слънчеви часове, но на самия светъл празник ще има валежи, макар и краткотрайни, и с гръмотевици.

Дните около Цветница ще бъдат най-топли в този двуседмичен период. Температурите ще стигнат до 26-27 градуса", каза той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Грозни сцени след мач от Евролигата в Турция
Дата: 04/05, 00:36

4 май: Световен ден на „Междузвездни войни“
Дата: 04/05, 00:12

Пламен Гетов: Жика, знам, че гледаш Спартак от небето
Дата: 04/05, 00:01

На Велика събота се пекат козунаци и се боядисват яйца
Дата: 04/05, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия