9 лева такса за домоуправител за необитаем апартамент, нормално ли е?


Дата: 30/08, 09:54

Пиксабей

Интересен въпрос задава гражданин в "Забелязано във Варна"

"Имам апартамент във Варна, който в момента е необитаем и от фирма домоуправител искат заплащане на 1 лице, дори ако апартамента е необитаем (по закон). Въпросът ми е нормално ли е да плащам за нещо, което не ползвам и по закон така ли е?"

Веднага заваляха коментари, които насочиха към отговора:

Нормално е. Ако тези 2-3 лв за човек на месец дето плащате, са ви проблем, дайте го под наем за 5 лв и така ще сте 3 лв на кирия.

"Таксата е 9 лв. Не не са ми проблем. Въпросът е принципен. Да плащаш за нещо което не използваш и цапаш. А когато има ремонти ти звънят за други пари…"

"Вие сте в съобщност с другите собственици щом притежавате жилище там. Така че финансовата Ви отговорност за общите части и почистването е като на останалите живущи, независимо дали са обитавате жилището.

"По тази логика и данък не трябва да плащате, все пак не живеете там, но закон.... Продайте го и си купете къща, там само данък ще имате за плащане!"

"Заради такива като вас едни хора страдат.Гадове, такива.Като не се живее на адреса и не се посещава не трябва да се плаща."

"Кой сте Вие, че да ми държите подобен тон и да използвате подобни нарицателни? По-възпитано, моля, ако някой изобщо се е потрудил да Ви възпитава! Това, което съм отразила в коментара си по темата, не съм го измислила аз, а нашите ЗАКОНОТВОРЦИ, които разказаха на всички ни играта. Така че, обърнете се към тях с предложението си, а не да драскате неинформирано и злобно в мрежата."

"Че аз не ви обиждам , в закона пише етажната собственост решава на събрание дали да опрости задълженията на месец на празния апартамент.Няма такова нещо като закон на държавата ,има дали съседите ще са задници или не"

"Не ползвате апартамента,но искате входа да е чист и асансьора да работи,да има осветление и т.н.Изводите оставям на Вас."

"Не живеете, но покрива на блока е и ваш. Общите части също са ваши. Така когато има нужда от нещо и ще се ползват общите пари, такива ще има. Нормално е дори без закон да се плаща за 1 и без да ви няма. Чисто и просто сте част от входа."



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Джокович: Децата ми още нямат мобилни телефони
Дата: 14/09, 14:47

Зверска катастрофа в Русенско! Колата е обърната, има линейка!
Дата: 14/09, 14:38

Криза във "Фолксваген" изправи на нокти целия автомобилен бранш
Дата: 14/09, 14:29

ПП-ДБ пишат „джентълменско" писмо на ГЕРБ
Дата: 14/09, 14:221 Коментар

Тъмни облаци надвиснаха над Варна
Дата: 14/09, 14:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия