Георги Тошев: Спрях да шофирам преди 26 г. заради злополука, но обиколих 200 държави


Дата: 22/04, 10:31

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Интересно признание направи популярният български журналист Георги Тошев. Поводът бе Денят на Земята, който се отбелязва днес, като той призова да се грижим повече за природата.

"Без това, което ще ви кажа, да е еталон и за пример, но аз не карам кола от повече от 26 години. Случи се една злополука. Отказах се от колата. Не, че аз съм причинил злополуката, просто реших. Мислех, че животът ми е невъзможен. Но аз съм обиколил 200 държави и продължавам да пътувам. Онзи ден се върнах от Парма, където бях за ден и половина", разкри той в "Преди обед", където днес е гост-коментатор по заместване.

"Смятам, че минималното използване на автомобили, които замърсяват, ни прави не само по-здрави. Добре е да вървим между 10-12 и повече километра на ден, аз го правя, когато не работя и имам повече свободно време. Трябва да се замислим какво причиняваме на климата и на околната среда. Това е съзнателният избор как да живееш, защото вижте какво се случи в Дубай, вижте какво се случва тук - бяхме 27-28 градуса, днес са 5. Тоест, за всичко това си има причини и тези причини са в нас. Ходете повече пеша, карайте автомобили, които са електрички. Колелата също. Аз се пребих скоро, но няма да се откажа. Пребих се с едно автоматично колело, но няма да се откажа да ходя пеша, да карам колело и колкото се може по-отговорни да бъдем по начина, по който се отнасяме към природата и към всичко, което ни заобикаля", призова Тошев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Въвеждат се мерки за сигурност за Великден и Гергьовден
Дата: 04/05, 07:36

Предупреждение за градушки в събота
Дата: 04/05, 07:25

На днешната дата в историята
Дата: 04/05, 07:15

Хороскоп за събота
Дата: 04/05, 07:01

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 06:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия