Съдят счетоводител от голяма корабна компания във Варна, присвоил над 300 000 лв.


Дата: 08/07, 14:19

Пиксабей

53-годишен мъж от Варна е предаден на съд, съобщиха от прокуратурата, цитирана от news. П.М. е обвинен, че условията на продължавано престъпление е присвоил от 327 331,05 лева, се посочва още в съобщението.

Обвиняемият бил назначен на длъжност "счетоводител" в голяма корабна компания във Варна през 1996 година. С течение на времето той се издигнал и през 2008 г. бил определен да отговаря за формиране на фишовете за заплати и други плащания на всички служители на компанията, проверки на ведомости за осигурителни ставки, начисляване на осигуровки и ДОО, изплащане на заплати.

П.М. ежемесечно координирал работата на счетоводителите по направление изчисление на месечните възнаграждения, като имал администраторски права за работа със счетоводната програма, използвана от дружеството.

Подсъдимият развил зависимост към хазарта. Той дължал пари на различни институции, трудно успявал да връща кредитите си и изпитвал сериозни финансови проблеми. Тогава му хрумнала идеята да се възползва от служебното си положение, като отклонява и присвоява средства, собственост на корабната компания, за която работел.

В периода май 2022 - февруари 2023 година, чрез преводи по сметките на свои близки, които заблудил, че му правят услуга, или по негови лични банкови сметки, но използвайки фалшиви имена, мъжът присвоил общо 327 331,05 лева от сметките на корабната компания.

Схемата му била разкрита при проверка, извършена от главния счетоводител на формата. След назначена щателна проверка, комисия установила точния размер на нанесената щета и периода, в който е действал планът на П.М.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд - Варна. Ако той бъде признат за виновен може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок от три до петнадесет години.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж гори кабели сред суха трева в Каменар
Дата: 19/07, 10:06

Деси Стоянова: Измериха 56.8 градуса на този плаж у нас
Дата: 19/07, 09:51

Автомобил пропадна в огромна дупка. Мъж изригна: София като след бомбардировка
Дата: 19/07, 09:48

Делян Пеевски: Имунната система на демокрацията сработва през вота на българските избиратели
Дата: 19/07, 09:392 Коментара

Какви здравни права има потребител, който живее и работи в чужбина, но е на почивка в България
Дата: 19/07, 09:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия