Алекс Раева с разтърсващ разказ за майка си и трудовите лагери


Дата: 22/04, 11:46

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Във Венеция бе открито 60-ото юбилейно издание на биеналето, което е най-старото и престижно изложение за съвременно изкуство в света. България е представена с творбата "Съседите" - мултимедийна инсталация, която вестник "Гардиън нарече една от сензациите на тазгодишното събитие. Тримата автори показват неразказаните истории на хората, заточени в трудовите лагери на социалистическа България.

Събирани са свидетелства на оцелелите от лагерите и затворите. Проф. Лилия Топузова разказа, че много често хората са нямали думи за това, което са преживели. "Болката и травмата до такава степен е заседнала в телата им и до такава степен е премълчавана в годините, че те нямаха често думи способност да изразят това, което са преживели", сподели тя пред "Преди обед" по БТВ.

На събитието бе и популярната българска актриса, певица и водеща на "Денсинг старс" Алекс Раева. Оказа се, че тя самата е свързана емоционално с тази част от историята на България.

"Четох страхотни отзиви от чужди медии за този щанд и много ми се искаше да го усетя, и съм доста разчуствана. Според мен почти всеки втори българин е разчустван от това нещо. Защото това е история, която почти всеки е минал през това нещо. Моето семейство е минавало през лагери. И даже имам една история как майка ми отваря на майка си, която си идва след няколко години в лагер, и я пита "Кого търсите?". Майка ми не разпознала собствената си майка, тъй като не само физически е била друг човек, а и енергията на този човек вече е съвсем различна. Това е убит човек", сподели разчустваната Раева.

"Много силно въздейства всичко, което са направили тези невероятни автори. Всички неща, всички звуци, всички записи на хората. Най-силно впечатление ми направи един телефон от социализма, който е с камък отгоре. Което е изключителен символ на всичко това - тази фалшива свобода, която са ни дали чрез телефона, и камъкът който го притиска", заяви още певицата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Швеция запалиха копие на Корана
Дата: 04/05, 02:01

На 4 май рожден ден има Кубрат Пулев
Дата: 04/05, 01:51

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 01:50

Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Грозни сцени след мач от Евролигата в Турция
Дата: 04/05, 00:36

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия