Хонконгски изследовател предупреждава за нова заплаха пред човечеството


Дата: 19/07, 15:46

снимка pexels

Хонконгският изследовател и медик Юен Куок-юн, работил с най-опасните вируси, алармира, че нова пандемия е неизбежна и може да причини много по-тежки щети от COVID-19, информира АФП.

Специалистът, който понякога е сравняван с американския експерт Антъни Фаучи, бившия съветник по обществено здравеопазване на американските президенти, отправи апел към световните политици да оценят рисковете.

"Широката общественост и лидерите трябва да признаят, че ще има нова пандемия, и то вероятно по-скоро, отколкото си мислим", отбеляза той в интервю в болница "Куин Мери" в Хонконг, където работи и преподава.

"Ако правя такава плашеща прогноза, то е, защото, както ясно виждаме, геополитическите, икономическите и климатичните промени са много бързи", аргументира се той пред АФП.

Политиците следва "да се вразумят" и да разрешат "глобалните екзистенциални заплахи", посочва изследователят в новата си автобиография "Моят живот в медицината: пътуване в Хонконг".

Докато световните лидери са заети с въпроси от "национален или регионален интерес", Юен подчертава, че бързо променящият се климат и нововъзникващите инфекциозни болести трябва да бъдат основен приоритет. "Това е нещо толкова важно, че не бива да го пренебрегваме".

Юен Куок-юн е международно признат авторитет в областта на коронавирусите. Той става световноизвестен през 2003 г., когато успява с екипа си да изолира и идентифицира Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС), причиняван от коронавирус. Това е основен етап от изследването, диагностицирането и лечението на болестта, появила се в Китай и Хонконг, преди да се разпространи по света, пише frognews.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хитър трик да вземете решение за блока без отсъстващите съседи
Дата: 03/09, 15:46

Ружди Ружди се прибра у дома с думите: Златният медал тежи много
Дата: 03/09, 15:41

„ЛИНА“ отвори две манипулационни в град Добрич и още една в град Варна
Дата: 03/09, 15:40

Най-малко 41 убити при удар с балистични ракети над болница и училище в Полтава
Дата: 03/09, 15:35

Виктор Николаев и Мира Иванова разкриха какво и защо им говорят в слушалката
Дата: 03/09, 15:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия