Съдът пусна под домашен арест шофьор, убил мъж на пътя край Търговище


Дата: 17/06, 19:13

Снимка Пиксабей

Пуснаха у дома мъж, който причини трагедия на пътя.

Окръжният съд в Търговище постави под домашен арест мъж, причинил смърт на пътя, съобщи за БТА говорителят на институцията Десислава Здравкова.

Мярката е за 46-годишния А.М., за това, че на 14 юни в близост до местността Драката край областния град е причинил смъртта на 71-годишен мъж от Търговище.  От съда поясняват, че при управление на моторно превозно средство по-младият мъж е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил фаталния инцидент. Деянието съставлява престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“ от НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.

Съдът, като взе предвид, че А. М. не е спрял веднага след извършване на деянието, което навежда към склонност за укриване, както и двойното гражданство на извършителя, който преимуществено живее и работи в Република Турция, но отчитайки добрите характеристични данни – чисто съдебно минало, семейно положение и трудова заетост, постанови мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на 46-годишния мъж, информират от пресслужбата на Търговищкия окръжен съд (ТОС). 

От съда в Търговище са разяснили подробно задълженията, които извършителят има при изпълнението на тази мярка, като бе уточнено, че „задържане под стража“ е равносилна мярка на „домашен арест“ и за нарушаването ѝ ще бъде взета по-тежката за процесуална принуда. 

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване и/или протест в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна, допълват от институцията.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



4 области в България са предупредени за много опасни бури и възможни щети
Дата: 26/06, 16:19

Преди минути още един млад мъж се хвърли и загина от моста в Бургас
Дата: 26/06, 16:15

Жена намушка мъж в София, той се опита да го прикрие
Дата: 26/06, 16:11

След няколко дни 200 хиляди пенсионери вече няма да са бедни
Дата: 26/06, 16:05

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 16:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия