Капитал: Пеевски "топи" Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО


Дата: 08/07, 20:35

Булфото

Станислав Анастасов от ДПС обяви пред Епицентър:"Глупости! Това са измислици! Няма такова писмо. Това, което е посочено в "Капитал", няма подпис, дата, печат и изходящ номер".

"Капитал” разпространи информация, че “в писмо до посолствата съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвинява Ахмед Доганза провала на правителството на ГЕРБ заради "тесни връзки" с Русия и "хибридна атака" от страна на Доган срещу

Пеевски "топи" Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО.

Под това заглавие “Капитал” разпространи информация, че “в писмо до посолствата съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвинява Ахмед Доганза провала на правителството на ГЕРБ заради "тесни връзки" с Русия и "хибридна атака" от страна на Доган срещу ДПС.

Линк към Капитал https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2024/07/08/4648732_peevski_topi_dogan_za_vruzki_s_rusiia_pred_poslanicite/

В писмото се твърди, че "почетният председател има връзки с Митрофанова, а препоръката му да не се гласува кабинетът е хибридна атака”

Писмото било е изпратено миналата седмица, малко след като опитът за съставяне на правителство с първия мандат се провали, разказва “Капитал”.

"Веднага след като се провали опитът на ГЕРБ да прокара правителство на малцинството в парламента миналата сряда, от централата на ДПС са изпратили писмо до посолствата на страните от ЕС и НАТО, с което "Капитал" разполага, като два източника потвърдиха, че писмото е получено в дипломатическите мисии.

Писмо от името на Делян Пеевски до посланиците 

В него се казва, че Централното оперативно бюро (тясното ръководство) на ДПС е решило да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков като "единствения вариант в този парламента за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство, което да осигури продължаване на членството на България в ЕС и НАТО и предоставянето на необходимата военна помощ за Украйна".

Но Ахмед Доган се е опитал чрез телефонни обаждания да даде указания да не се подкрепя правителството.

"В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 депутати гласуваха "за" правителството, според партийното решение, 14 гласуваха "против", а един се въздържа", се казва в писмото, според публикацията на "Капитал".

Впечатление прави, че в писмото Ахмед Доган е наречен бивш председател на ДПС, а не почетен председател, каквато позиция той има в партията, след като се оттегли от лидерския пост през 2013 г.

Нещо повече - отправят се директни обвинения от страна на Пеевски към Доган за връзки с Русия. "Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация", е написано в писмото, цитирано от "Капитал"..

То е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Но очевидно той говори от името на Пеевски, защото завършва с думите: "Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности", подчертава "Капитал".

Според дипломат, с когото "Капитал" разговаря, обичайно е да се пращат политически позиции по важни въпроси, но за първи път се получава позиция, която очевидно показва разделение вътре в самата партия. "Не бих очаквал никое посолство да реагира на такова писмо", каза той.

 

Епицентър. бг попита Станислав  Атанасов вярно ли е, че от ДПС е изпратено такова писмо срещу Ахмед Доган.

Отговорът му бе: "Глупости! Това са измислици! Няма такова писмо. Това, което е посочено в "Капитал", няма подпис, дата, печат и изходящ номер". 

Епицентър. бг твърди, че 7-8 души от ДПС имали паролата от компютъра на Станислав Атанасов, и че депутат от 17-те, които бяха на среща при Доган през уикенда вероято е пуснал това писмо-фейк с цел да се нагнети напрежението между Доган и Пеевски



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Президентът ще посети днес засегнати от пожарите райони
Дата: 20/07, 08:00

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 20/07, 08:00

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 20/07, 08:00

Микробус със затворнички катастрофира в Чехия
Дата: 20/07, 07:47

Илинден е: Забранява се любимо занимание
Дата: 20/07, 07:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия