Директорът на видинската болница отрече да е проявено насилие към 104-годишната пациентка


Дата: 23/04, 13:54

Снимка: Pexels

Не е проявено насилие към 104-годишната пациентка във видинската болница. С оглед на възрастта кожата е по-чувствителна, кръвоносните съдове са по-крехки и при поставянето на абокати се наблюдават тези сини петна. Това каза директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ д-р Ивета Найденова, цитирана от БТА.

Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи и в националните медии с твърдение за това, че 104-годишна жена е била приета в лечебно заведение в града, където е била връзвана и не й била давана храна и вода. 

По думите ѝ пациентката е хранена, както и ѝ е давано вода. Едната ѝ ръка е била фиксирана заради системите. В стаята е имало още една пациентка.

Възрастната жена е приета по планов прием, като първият ден наистина не е имало места в отделението, допълни д-р Найденова. Ето защо пациентката е приета на следващия ден, като е било предложено да остане и придружител, уточни директорът на болницата.

В съобщение до медиите от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ уведомяват, че изпълнителният директор Иванка Динева е назначила по случая извънредна проверка във видинската болница. Тя започва от днес – 23 април, като министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след нейното приключване, посочват от агенцията. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Грозни сцени след мач от Евролигата в Турция
Дата: 04/05, 00:36

4 май: Световен ден на „Междузвездни войни“
Дата: 04/05, 00:12

Пламен Гетов: Жика, знам, че гледаш Спартак от небето
Дата: 04/05, 00:01

На Велика събота се пекат козунаци и се боядисват яйца
Дата: 04/05, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия