Поставят избирателни секции в 60 държави


Дата: 23/04, 14:25

Снимка: Булфото

В петък ЦИК прие решение, с което обяви списък с държавите и местата, където ще се образуват избирателни секции – това ще се случи в 60 държави, 776 места са посочени в списъка, като най-много са в Турция – 160, Великобритания – 131, Германия – 122, Испания – 64, САЩ – 43. От събота районните избирателни комисии (РИК) започнаха работа по организация на изборите в съответните изборни райони. Това обяви зам.-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева на брифинг, пише "Новини.бг".

„За държавите с разрешителен режим като Германия се очаква потвърждение, че имаме разрешение за разкриване на секции извън дипломатически и консулски представителства

В 12 ч. бе активирано възможността за избирателите ,които ще гласуват извън страната, да подадат заявления за гласуване, вече са подадени над 150 такива. В сайта на ЦИК има и списък с непотвърдени заявления, където избирателите могат да видят каква е причината за това. Крайният срок за това ще бъде 14 май, 00:00 ч. българско време.

Вече върви разяснителна кампания и за двата изора, които ще се произвеждат на 9 юни. Нашите материали са публикувани на страницата на ЦИК, активна е и рубриката „Въпроси и отговори“.

Остават 47 дни до изборите. Активирали сме и часовник на страницата на ЦИК, който да показва времето до изборите. Активна е и информация за изтичащите срокове.

Върви регистрацията на партии корали.;ии за изборите. До момента са подали 10 партии и 8 коалиции, като те са подали и за двата вида избори едновременно. До момента регистрирани са 5 партии и 2 коалиции.

От 25 април ЦИК ще приема документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на ЕП. Тогава ще започне в ЦИК и регистрация на кандидатските листи за членове на ЕП. Срокът за кандидатури за двата избора е 7 май 17:00 ч.

Всички партии и коалиции, които искат да участват в новите местни избори на 23 юни, следва до 8 май да подадат документи за участие. На 23 юни, освен кметове на кметства, ще се избира кмет на Община Панагюрище, общински съветници в Борован и в Хасково.

Вече на интернет страницата на ЦИК има публикувани адресите на избирателните секции, които до момента са над 11 800, като са публикувани и общия брой на избиратели по предварителни списъци, които за ЕП – 6 157 220, за НС – 6 639 449. Това са всички български граждани с постоянен адрес в България, независимо къде живеят по света.

За обществената поръчка за машинното гласуване има подадена една оферта“, обяви Матева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 21:30

Гори завод за производство на ракети в Берлин
Дата: 03/05, 21:27

Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида
Дата: 03/05, 21:08

Баскетболният Черно море Тича не успя да стигне полуфинал
Дата: 03/05, 20:55

ВМА: Белете не само черупката на боядисаните яйца
Дата: 03/05, 20:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия