Пожар в сметището в Русе


Дата: 18/07, 19:30

Снимка Булфото, архив
Малък пожар е възникнал малко след 17:00 часа на територията на регионалното депо за отпадъци край град Русе. В незабавната акция по гасенето са се включили специализиран автомобил на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", както и верижна техника на дружеството „Берус“ ООД, което стопанисва и експлоатира депото, пише dunavmost.com.

След първоначалната намеса, операторът на депото е започнал запръстяване на огнището със собствена техника. Очакванията са, че до няколко часа тлеенето, което продължава на няколко места от терена, ще бъде напълно овладяно. Ефективните мерки и координацията между службите са предотвратили разрастването на пожара и минимизирали потенциалните щети.

Мястото на инцидента беше посетено от кмета Пенчо Милков, заместник-кмета по опазване на околната среда и комунални дейности Никола Лазаров и директора на дирекция „Обществен ред, сигурност и защита на потребителите“ Георги Игнатов. Тяхното присъствие подчертава важността на проблема и ангажимента на местните власти за бързо реагиране при подобни ситуации.

Действия на властите и бъдещи стъпки
За възникването на пожара и действията по потушаването му е уведомен и директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе, Анелия Малчева-Николова. Предстои изясняване на причините за възпламеняването на отпадъците, като най-вероятната причина е самозапалване. Специалистите ще проведат подробен анализ, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 5 км опашка от коли на границата в Гърция
Дата: 31/08, 21:26

1 септември: Празник събира хората с електрически тротинетки във Варна
Дата: 31/08, 21:20

Отпада бедственото положение заради пожара в Рила
Дата: 31/08, 21:14

Хороскоп за неделя 1 септември: Златен ден за зодия
Дата: 31/08, 21:00

196 души са загубили живота си в катастрофи от началото на годината
Дата: 31/08, 20:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия