Бареков: Борисов е следващият


Дата: 31/08, 22:37

снимка: Булфото

Николай Бареков прогнозира политически сътресения.

Политическата сцена в България е на път да претърпи дълбоки и фундаментални промени, ако прогнозите на журналиста Николай Бареков се окажат верни. В своя публикация във "Фейсбук", той алармира за предстоящия разпад на две от най-големите политически сили в страната - ДПС и ГЕРБ, предричайки, че властта ще се съсредоточи в ръцете на един човек, известен в медийните среди като Шиши, предаде Дунав мост.

Според Бареков, че Делян Пеевски вече е постигнал първия си голям успех - превземането на имотите на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган, предава Дунав мост. Това, според журналиста, е само началото на края за ДПС като партия, която е имала значително влияние върху политическите процеси в страната. "След като Шиши взе имотите на Ахмед Доган, сега остава само да разтури и партията му и да ѝ смени името", споделя Бареков.

Но това далеч не е всичко. В публикацията си журналистът разкрива, че след като приключи с ДПС, Шиши ще насочи вниманието си към ГЕРБ. Според Бареков, за разлика от ДПС, ГЕРБ няма да издържи дълго на този натиск. "Ако саморазправата с ДПС отне на Шиши цели 18 години, то падне ли тази партия, следващата партия ГЕРБ е пробита отвсякъде и ще му отнеме само 18 часа," предрича той.

Бареков не спира дотук, като описва как Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е наясно със своето предстоящо падение, но е "вцепенил се като диво животно със светнали фарове в очите по време на нощен лов". Според журналиста, Борисов осъзнава, че краят на неговата политическа кариера е неизбежен, но не предприема никакви действия, за да се спаси.

Това ново начало, както го нарича Бареков, ще донесе със себе си концентрация на властта в ръцете на един човек. Той предупреждава, че това ще доведе до ситуация, в която частната собственост вече няма да бъде неприкосновена, а съдебната система, изпълнителната власт и законите ще бъдат подчинени на волята на този единствен владетел. "Право, за което той няма да носи отговорност," подчертава журналистът.

Изборите, според Бареков, може и да останат като формалност, но избирателната активност от 20% няма да бъде проблем за Шиши, който ще се осигури необходимия вот чрез купуване на гласове. "При положение, че си докара 'технологично' 150-200 хиляди купени цигански гласове и няколкостотин хиляди от ГЕРБ, които са му втората сигурна партия, с още едно-две проксита Шиши ще си осигури пълното мнозинство."

Според журналиста, политическите промени, които се задават, ще донесат нови правила в обществото, където силата и мускулът ще определят справедливостта. "Мускулът ще е право, силата ще е справедливост, а насилието ще е закон," предупреждава той.

Дали тези прогнози ще се окажат верни, предстои да разберем, но е ясно, че политическата обстановка в България е на път да премине през сериозни трансформации.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ивет Горанова със злато в Австрия
Дата: 14/09, 23:44

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 23:40

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 23:40

Стара Загора на крака тази вечер на концерта на Лили Иванова
Дата: 14/09, 23:26

На 29 години почина балерината Микаела ДеПринс
Дата: 14/09, 23:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия