Още двама лидери на "Хизбула" бяха убити


Дата: 29/09, 20:39

Кадър Нова ТВ

Още двама водачи на „Хизбула” са били елиминирани в бомбардировки през уикенда. Израел обяви, че общо 20 членове на шиитската групировка са отстранени след като в петък беше убит лидерът й Хасан Насрала.

Смъртта на ливанеца предизвика широк отзвук по целия свят. Демонстрации срещу действията на Израел имаше дори в Индия и Австралия.

 

В Иран огромни плакати с лика на Хасан Насрала се появиха из цял Техеран. Те покриваха цели фасади и бяха по протежение на централните улици.

Често лика на Насрала беше редом с този на убитите лидери на „Хамас” и иранската революционна гвардия. В страната беше обявен 5-дневен траур, а министри и други официални лица се събраха на специална възпоменателна церемония, предава Нова ТВ.

„Такива политически убийства няма да помогнат на престъпния режим на Израел да оцелее. Те са акт на отчаяние”, коментира външният министър на Иран Ескандер Момени.
„Реакцията на Иран ще бъде реципрочна и в момент, в който ръководството прецени”, заяви вицепрезидентът на Иран Мохамед Джавад.

В същото време в Израел продължават да празнуват смъртта на човекът, който се заканваше да унищожи държавата. Правителството пусна предупреждение да няма големи събирания на хора. Очевидно това е предпазна мярка срещу евентуален отговор от Ливан.

А едни от най-известните майстори на графити се събраха, за да отбележат събитието. „Такъв чудесен ден. Трябва да го отпразнуваме. Той беше куче, което много лае, но в крайна сметка не направи кой знае какво”, каза художникът Елиной Кислове.

„Той се опита да ни нарани, но ние бяхме по-бързи”, добави художникът Мааян Мула.

В Израел много хора изразяват мнението, че елиминирането на Насрала може да донесе промяна в отношенията със съседите и да помогне за постигането на мир.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жената на мастър Лечев го остави без думи в "Гласът на България"
Дата: 29/09, 22:10

35 пияни и 9 дрогирани шофьори заловиха само за ден у нас
Дата: 29/09, 22:10

Гръмна нов дует в българския поп-фолк
Дата: 29/09, 22:06

САЩ увеличават военното си присъствие в Близкия изток
Дата: 29/09, 21:59

Излезе с шарен анцунг в "Гласът на България" и стана българският Принс
Дата: 29/09, 21:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия