В Свищов с призив да се пести вода


Дата: 08/07, 00:20

снимка: Булфото

Водоснабдителното дружество ВиК "Йовковци" отправи призив към жителите на община Свищов за разумно използване на водата за питейно-битови нужди. Причината за това е критично ниското ниво на водата във водоизточниците в региона, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Трайното засушаване, високите температури и липсата на валежи през летните месеци са довели до значително спадане на нивото на подпочвените води. В резултат на това водата във водоизточниците в общината е достигнала критичния минимум, подчертават от ВиК "Йовковци", предава Дунав мост. 

За да се предотврати въвеждането на воден режим, дружеството призовава гражданите да използват водните ресурси разумно и рационално, само за питейно-битови нужди. От ВиК "Йовковци" настояват да се избягва използването на вода за поливане, миене на лични автомобили и пълнене на басейни.

"Знаем че Община Свищов положи много усилия и във всички 14 населени места довеждащите водопроводи са подменени, но в момента липсата на вода във водоизточниците е основният проблем за безводие", посочват от ВиК "Йовковци". Изключение прави село Овча могила, където все още не е подменен довеждащият водопровод. Там е обявено бедствено положение поради огромните загуби на вода, което води до сериозни затруднения за местното население.

От водоснабдителното дружество уверяват, че техните служители полагат всички усилия за своевременно отстраняване на възникналите аварии в населените места. Въпреки това, основният проблем остава намаленият дебит на самите водоизточници, които не могат да удовлетворят нуждите на населението.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 06/10, 03:50

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври
Дата: 06/10, 03:50

Кой е Младен, на когото клиентите се усмихват отдалеч?
Дата: 06/10, 03:10

На 6 октомври рожден ден има Димитър Туджаров-Шкумбата
Дата: 06/10, 03:00

Технологични иновации: как "умните" дрехи подобряват безопасността и контрола на работното място
Дата: 06/10, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия