Акад. Николай Денков: Войната между олигарсите създава политическата нестабилност


Дата: 15/09, 13:17

Кадър БТВ
 
"Политическата нестабилност е само външно проявление на войната между олигархичните кланове и тези, които владеят завладяната държава в тяхната борба за влияние". Това заяви пред БНР акад. Николай Денков от ПП-ДБ.
 
"Другите или са част от тази завладяна държава, или искат да се включат в нея. Искаме да премахнем този модел. Няма как да решим политическия казус - да направим редовно правителство, ако не бъде решен и проблемът за тази война между олигархични кръгове. Тази война между олигарсите създава политическата нестабилност. Политическата нестабилност не е създадена от политиците, а от мафиотите", категоричен бе той. 
 
Можем да управляваме евентуално с ГЕРБ, но не можем да се върнем обратно през 2020 г., както искат Борисов и Пеевски, допусна бившият премиер. И уточни:
 
"Ако някой храни илюзиите, че ПП ще подкрепи ГЕРБ на Борисов - да се върнем в тази система, в която се разпределят порциите, който е близък до властта на олигарсите, това с участието на ПП няма да стане". 
 
Според него Пеевски започва да губи почва под краката си:
 
"Той още не го е разбрал, но това е процесът, който се случва. Той ще загуби тази политическа битка. В един момент ще излезе и от парламента. Този процес ще се пренесе и към ГЕРБ. В интерес на ГЕРБ е да реши проблема колкото може по-скоро, за да може държавата да стане управляема". 
 
Пеевски е най-голямото зло в политическата система и то трябва да бъде отделено, ако искаме да продължим напред, отново повтори акад. Денков. Според него Пеевски е човекът, който злоупотребява с властта, която има в различните институции.
Цялото интервю можете да прочетете ТУК

 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С 200 лева по-ниска минималната заплата поиска голям шеф
Дата: 18/09, 20:02

Обявиха срока за регистрация на етажната собственост на блока и глоба до 500 лева
Дата: 18/09, 19:56

Кули и животни като от друг свят се появиха в парк в български град
Дата: 18/09, 19:46

Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Дата: 18/09, 19:38

20% ръст на френските туристи във Варна през 2024 г.
Дата: 18/09, 19:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия