Гюнер Тахир: Пеевски и приближените му ще си отидат от ДПС


Дата: 16/07, 09:41

кадър бТВ

Пеевски и хората му ще бъдат принудени да напуснат ДПС - в тази партия вече има тотално разделение. Това каза пред бТВ Гюнер Тахир, председател на партията „Национално движение за права и свободи“ (НДПС).
„Неслучайно моят бивш колега от парламентарната група на СДС Йордан Цонев заяви, че те ще „самонапуснат“. Какво означава това и аз не знам, макар че съм завършил „Българска филология“, поясни той.

Гюнер Тахир смята, че от този спор губят и двете страни. „Има едно движение през последните дни, което е само в подкрепа на Ахмед Доган, така или иначе тази партия вече е разцепена, в нея вече има два лагера“, смята още Тахир.
Той уточни, че двамата съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, както и почетният председател Ахмед Доган могат да свикат Централния съвет.

„В момента никой от тях не предприема тази инициатива, защото има пълен паритет на Централния съвет. Всеки изчаква по-добро време. Мисля, че това ще дойде след около две-три седмици, когато привържениците на Доган ще бъдат повече от тези на Пеевски“, смята Гюнер Тахир.
Според него тогава ще се свика Централен съвет на ДПС, защото само този орган може да насрочи нова Национална конференция, ако тя е необходима
Председателят на НДПС направи прогноза кой ще оглави партията след Делян Пеевски.
„Смятам, че няма да бъде Джевдет Чакъров, защото, ако съм на мястото на Ахмед Доган ще преценя, че този човек не успя да покаже възможности за управление на тази партия. Смятам обаче, че той няма да постави начело съвсем нов и непознат човек“, категоричен е председателят на НДПС.

По думите му един от вариантите е кметът на Кърджали да оглави партията, а другият – този пост да бъде поет от евродепутата Илхан Кючюк.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ДПС-без Пеевски и група искат спешна среща с премиера и главния прокурор
Дата: 23/08, 17:14

Моторист поднесе и се заби в кола, управлявана от жена край Перник
Дата: 23/08, 16:58

Проучване за 12-ия пакет санкции: България е втора в ЕС по брой руски компании
Дата: 23/08, 16:57

Д-р Николова разясни: Разлика между новите и старите ГМО няма, но NGT ще е безконтролно
Дата: 23/08, 16:51

Пеевски наел 5 къщи, апартамент и 5 коли за 93 хиляди лева
Дата: 23/08, 16:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия