Защо се препоръчва използване на водомери с дистанционно отчитане?


Дата: 17/06, 16:27

При отчитането на водомерите дружествата – доставчици на вода се нуждаят от добре обучени кадри, които да изпълняват коректно служебните си задължения. Разбираемо е понякога да бъдат допускани грешки, които реално се отразяват на прецизното подаване на информацията към другото звено, което изчислява по тарифа фактурите, които се заплащат от абонатите. Не само, че процесът е разходоемък, но и по отношение на коректността на отчитане могат да настъпят известни проблематични ситуации. С навлизането на високите технологии се забелязва една много интересна тенденция, която се отнася именно до това да се подсигурят по-добри условия за събирането на информация, която се отнася до отчитане на измервателните устройства. Затова се издават предписани за смяна на водомери с дистанционно отчитане, при които се пестят време и няма риск от грешки.

Основни мотиви за смяната на аналогов с дистанционно отчитане водомер

Дефектите при аналоговите водомери не е нещо необичайно, с което се сблъскват абонатите. По отношение на това да се гарантира точното отчитане е добре да се знае, че наистина има редица фактори, които биха ви гарантирали прецизност. Точно поради това се препоръчва на стопаните на имоти при нужда от инсталация на ново измервателно устройство да заложат на такова с дистанционно отчитане.

Ползите както стана ясно не са малко и определено си струва да предприемете действия, които се отнасят до вашето удобство. Главните мотиви, които се оказват определящи за смяна на стар с нов с дистанционно отчитане водомер се конкретизират с:

На практика ето това са напълно достатъчни аргументи да се възползвате от услугата. Факт е, че дори едно от основните изисквания, които налагат дружествата доставчици на вода е това да изберете такива решения, които се характеризират с пестене на основни ресурси като време и пари. Ако търсите ВиК помощ за град София, можете да посетите техният сайт.

Кой може да извърши смяната?

Противно на очакванията ви не всеки способен и боравещ с ВиК инструмент може да се окаже вашия човек за смяната на водомера. Да, чисто технически дори и вие със своята сръчност можете да се справите, но това не е възможно що се отнася да спазването на процедурите, които са описани от доставчика на вода.

На практика сам онези водопроводчици, които притежават лиценз са оторизирани да извършват такива дейности. Затова основното, което можем да си посъветваме е свързано именно с това да изберете такива услуги, които са определящи за реализирането на услугата. Задължително е да се използват именно лицензирани фирми предвид това, че можете да разчитате на:

Буквално 30 минути са достатъчни на водопроводчиците да се справя с поставената им задача. Бързината и качеството на услугата реално вървят ръка за ръка с ангажимента да се осигурят такива условия, които реално спестяват време и усилия на абонатите по отношение на качество, удобство и експедитивност.

В какво се изразява смяната

Дистанционното отчитане при новите водомери се оказва доста полезно. Не само, че се пестят доста разходи за дружеството, но това гарантира и прецизност по отношение на отчитане. Вижте повече в този блог.

В случай, че се вълнувате точно в какво се изразява провеждането на услугата то имайте в предвид че:

Когато разполагате с лицензирана услуга то е ясно, че можете да разчитате на коректно и прецизно отчитане на разхода на вода.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обрат с Дебора, излезе бясна от залата
Дата: 26/06, 15:29

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 15:20

Русия забрани 81 европейски медии, сред тях две български
Дата: 26/06, 15:111 Коментар

Адвокатът на Портних изброи над 15 нарушения в обвинителния акт
Дата: 26/06, 15:101 Коментар

Меморандум между „Девин“ ЕАД и УНСС отваря нови възможности за студентите
Дата: 26/06, 15:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия