Голяма промяна на движението около "Гранд мол" и новата Автогара във Варна


Дата: 31/07, 16:11

Кадър Гранд мол

Ръководствата на Община Варна и на търговския център обсъдиха седем конкретни предложения за облекчаване на трафика


Ръководствата на Община Варна и на „Гранд Мол“ обсъдиха възможностите за облекчаване на трафика и за повишаване на безопасността на движението в района на търговския център. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев със собственика и директора на мола бяха обсъдени конкретни предложения за промяна в организацията на движението около обекта. На срещата присъства и кметът на район „Младост“ Христо Христов. Всички идеи и по-нататъшни действия ще бъдат съгласувани с органите на Пътна полиция и останалите заинтересовани институции. Някои от тях вече са обсъждани в Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата, предаде thesite24.net. 

Според участниците в срещата промените в организацията на движението се налагат заради многократно засиления трафик в района през последните години и заради предпоставките за инциденти, които възникват вследствие на интензивното развитие на тази част на града. Търсенето на дългосрочни решения се налага и с оглед откриването на новата автогара в началото на месец юни и с предстоящия строеж на супермаркет и на нови жилищни сгради в района. 


Предложенията бяха формулирани най-общо в 7 точки, а именно:


1.Да бъде изместен изходът на бензиностанцията от ул. „Андрей Сахаров“ на бул. „Владислав Варненчик“, където е и входът на обекта. Аргументите за това предложение са, че при сегашната ситуация трафикът от изхода на бензиностанцията е пренасочен към бул. „Сливница“, където кръстовището е малко и не може да го поеме. Резервите от страна на Илия Коев и Христо Христов по отношение на това предложение са дали изходът на обекта няма да се окаже на по-малко от 50 метра от кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и ул. „Андрей Сахаров“ и дали новата ситуация няма да затрудни завиването надясно. 


2.Да бъде поставен забранителен знак за спиране на всички видове МПС (включително и на таксита) по трасето от настоящия изход на бензиностанцията до кръстовището на ул. „Андрей Сахаров“ и ул. „Атанас Христов“. За целта ще бъдат проведени разговори с ръководството на новата автогара, за да бъде разрешен престоят на такситата на тяхната местостоянка. 


3. Да се въведе двупосочно движение на МПС по ул. „Атанас Христов“ и да бъде поставен забранителен знак за спиране непосредствено до северния автомобилен вход на „Гранд Мол“. Така според участниците в срещата ще се улесни вливането на трафика от търговския обект в бул. „Васил Левски“. 


Кметът на район „Младост“ се ангажира да провери статута на малките търговски обекти по улицата, които преди време са били гаражи. От своя страна Илия Коев ще проведе разговор с представители на следствената служба, за да разбере на какво основание е затворена улицата пред нея. 


4. Да бъде разширена ул. „Атанас Христов“ в частта й след вход-изхода на „Гранд Мол“ до кръстовището с бул. „Васил Левски“. В тази връзка ще бъде направена проверка дали в района има конкретни инвестиционни намерения и какво включват те, както и за възможностите за отчуждаване на частен имот там. 


5. Да бъде премахнат знакът за задължително движение надясно на двата автомобилни изхода на „Гранд Мол“. Участниците в срещата констатираха, че забраната за ляв завой се нарушава непрекъснато и това създава предпоставки за инциденти. Предложението вече е обсъждано и има принципната подкрепа на органите на Пътна полиция – МВР. За да бъде разрешен левият завой, е необходима подмяна на маркировката. 


6. На кръстовището на ул. „Андрей Сахаров“ с бул. „Сливница“ да бъде изграден изход (ръкав) за директен завой надясно без преминаване през светофара. Така ще се облекчи и движението направо по продължението на бул. „Андрей Сахаров“. Имотът, върху който може да се изгради ръкавът и пешеходен тротоар, е общински и в момента се ползва за паркинг. 


7. Да се възстанови старият изход от гробищния парк в локалното платно и да се изгради нов вход към него откъм бул. „Владислав Варненчик“. Да се обособят нови паркоместа за посетителите и служителите, които понастоящем масово ползват паркингите на търговския център, предвидени за клиенти, поискаха от неговото ръководство. Предложението е сегашният вход и изход на гробището да останат само като аварийни и за служебно ползване. Идеята ще бъде обсъдена и с ръководството на “Обреди” ЕООД. 


Предстои всички предложения да бъдат разгледани в Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Някои от тях изискват решение на Общинския съвет и залагане на конкретни суми в бюджета за 2025 г., обясни заместник-кметът Илия Коев. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 09/09, 02:50

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 09/09, 02:10

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 09/09, 02:00

Отлични резултати с над 1000 чернодробни трансплантации в Acibadem, Турция
Дата: 09/09, 02:00

Задържаха мъж за убийството на млада жена в Шумен
Дата: 09/09, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия