Проф. Радулов: В скоро време предстоят нови избори


Дата: 26/06, 17:22

Снимка Булфото, архив
           
Каквото и правителство да се излъчи, очакват ни избори в рамките на пет-шест месеца. Такава прогноза направи пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш главен секретар на МВР и бивш народен представител.

"Категоричните изказвания на Бойко Борисов ме карат да мисля, че може да се случи правителство на малцинството. То обаче не може да бъде стабилно и дълготрайно. Ако се формира такова, в скоро време предстоят избори – може би след Нова година".

Той коментира и желанието на малките политически партии да получат трети мандат и да положат усилие за съставяне на правителство.

"Имам сериозни съмнения по въпроса дали "Има такъв народ" може да се справи със създаването на експертно правителство. Бях в партията, когато беше първа политическа сила, но по редица причини това не стана възможно.

Обединение на всички партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, е невъзможно, имайки предвид изявленията, които направиха пред избирателите си по време на предизборната кампания".

Винаги е имало сравнително близки отношения между ръководството на ИТН и ръководството на ГЕРБ, посочи проф. Радулов в предаването "Преди всички".

"Експертно правителство е начинът ИТН да подкрепи кабинет, в който предимство ще имат ГЕРБ и ДПС, но без да се компрометира пред избирателите си".

Той коментира изнесената в медиите информация за вербуване на разузнавачи от службата от Веселин Марков, съветник по национална сигурност на бившия премиер Николай Денков, по поръчка на настоящия зам.-председател на НС Атанас Атанасов. Тя стана и повод за предстоящо изслушване в НС.

"Ген. Атанасов се опитва да получава информация от службите по некоректен начин. Идеята да се създават секретни отношения и да се разрушава моралът на ръководствата на специалните служби е направо престъпна".

Появата на Брендо не влияе добре на имиджа на МВР и на службите, заяви професорът.

"Традиция е известни в ъндърграунда личности да не бъдат забелязвани. Границата е пробита. Не вярвам, че се пази така, че да не могат хора като Петьо Еврото, братя Галеви и Таки да дойдат в България, да си свършат работата и да си тръгнат".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ДПС сне доверието си от Рамадан Аталай
Дата: 29/06, 10:25

Район във Варна без вода в събота
Дата: 29/06, 10:20

Журналистът Надя Чолакова: Брендо се прибра, за да се пенсионира
Дата: 29/06, 10:14

Днес Дания ще се бори за първа победа на европейското
Дата: 29/06, 10:00

Добри са условията за туризъм по планините
Дата: 29/06, 09:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия