ЦИК определи: В Турция секциите за вота ще са 168, в Обединеното кралство - 112


Дата: 07/10, 10:01

Булфото

Централната избирателна комисия определи местата и държавите, в които да се образуват избирателни секции извън страната за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 710 са секциите на този етап, в общо 57 държави, като в Украйна, Ливан, Израел, Иран секции няма да има.  В съседна Турция отново ще се разкрият най много - 168,  а в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия те са 112.

ЦИК определи 66 секции да се разкрият във Федерална република Германия и 64 в Испания. В САЩ за сънародниците ни ще се разкрият 53 секции, в Италия те са 27, а в съседна Гърция – 23.

Секциите зад граница са определени и на базата на подадените заявления за гласуване в чужбина, както и от постъпилата информация от външното ни министерство, предаде БНР.

По актуални данни от ведомството се очаква да се получи съгласие от приемащите държави с разрешителен режим за произвеждане на изборите от държавите: Австрия – за секциите извън дипломатически и консулски представителства, от  Алжир, Босна и Херцеговина и за секциите извън ДКП – за Норвегия и Швейцария. Затова тези места са посочени за разкриване под условие до получаване на конкретно разрешително не по късно от 14 октомври.

След мотивираното предложение на посолството ни в Баку, Азербайджан, е там да не се образува секция поради нецелесъобразност.

Република Чехия дава разрешение за секции само на територията на дипломатическото представителство, затова Бърно, Ихлава, Либерес, Млада Болеслав и Пилзен също няма да се образуват секции.

Поради влошена обстановка по сигурността в Тел Авив, Израел, и Бейрут, Ливан, МВнР е предложило да няма места за гласуване.

Министерство на външните работи на Федерална република Германия дава съгласие за провеждане на предсрочни избори за Народно събрание на Република Българя  само за конкретни места и адреси.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Висока скорост и отнемане на предимство са основните причини за тежките катастрофи във Варненско
Дата: 07/10, 12:31

Новата Мис Русия е от бившите български земи
Дата: 07/10, 12:26

Трагедия край жп гарата в Белово
Дата: 07/10, 12:25

Станимир Михайлов се върна на работа в НЗОК, но без договор
Дата: 07/10, 12:21

Съдът във Варна потвърди 11 години затвор за племенник, убил чичо си в Добрич
Дата: 07/10, 12:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия